caes
Curs

“Plan Renove” de la dramatúrgia catalana

Curs de creació escènica
Professor: Jordi Prat i Coll ,
Dates
Del 16/01/2017 al 20/03/2017
Horaris
Dilluns de 17h a 20h (5 primeres sessions) i de 17h a 21h (5 últimes sessions)
Preu
350€
Més informació

Total hores: 35h (10 sessions)

La durada de la primera part del curs serà de 5 sessions de 3 hores setmanals (de 17h a 20h). Del 16 de gener al 13 de febrer.

La durada de la segona part del curs serà de 5 sessions de 4 hores setmanals (de 17h a 21h). Del 20 de febrer al 20 de març.

Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

Descripció del curs

El següent curs es planteja com un curs integrat de dramatúrgia, direcció i interpretació.

D’entrada, es crearan diferents grups de treball els membres dels quals determinaran els rols de cadascú dins de l’equip. Un cop aquests rols s’hagin decidit, s’escollirà d’una llista de propostes una escena d’una obra recent de dramaturgs catalans. Aquestes escenes serviran per posar en comú amb tots els participants aspectes concrets de dramatúrgia: diàleg, monòleg, conflicte, ús de l’espai, tensió dramàtica, tema, forma, etc. Per tant, de manera didàctica, tot plegat ens servirà per establir paràmetres d’escriptura teatral.

Paral·lelament, cada grup, a partir del material escollit, escriurà una peça breu de teatre –d’aquí el “plan renove”. De la mateixa manera que en pintura Picasso reinventa “Las Meninas” velazquianes al seu estil, es pretén que els participants generin una obra nova a partir de nous clàssics contemporanis catalans. De referents en aquest terreny en tenim. Així ho va fer, per exemple, Heiner Müller amb l’Hamlet de Shakespeare o, a casa nostra, Pau Miró amb la Terra Baixa de Guimerà o Carol López amb Susie a partir d’Edmond de David Mamet.

Caldrà, per tant, que cada grup generi una peça nova fruit d’un personatge, una situació, una temàtica… sorgida del material original. La peça resultant haurà de ser d’alguna manera reconeixible en la proposta posterior.

La segona part del curs consistirà a fer una posada en escena (no pas lectura dramatitzada) d’allò que s’hagi escrit. Aquí cada grup determinarà, segons els rols que s’hagin estipulat d’entrada, qui fa d’actor, qui dirigeix, si tothom fa de tot… En qualsevol cas, cada grup haurà escrit la peça a la seva mida, ja que el curs s’acabarà amb una representació d’aquestes peces davant d’un públic.

La durada màxima d’aquestes obres no hauria de ser superior als 22 minuts.

Les obres que es treballaran durant el curs són:

  • Carícies de Sergi Belbel
  • Barcelona, mapa d’ombres de Lluïsa Cunillé
  • El mètode Grönholm de Jordi Galceran
  • Búfals de Pau Miró
  • Contra el progrés d’Esteve Soler
Jordi Prat i Coll

Llicenciat en comunicació audiovisual per la UPF i en direcció escènica i dramatúrgia per l’IT (Premi extraordinari). Ha escrit i dirigit els textos Carrer Hospital amb Sant Jeroni (Premi Recull 2000), Obra vistaLa festaDe quan somiava o Com arribar a casa. Ha creat dramatúrgies musicals com ara Mon BrelLa frida en el mirall o Requiem for Evita. També ha traduït Copi, Caryl Churchill, Ayub Khan-Din, Lucy Prebble o Sarah Kane. Destaquen, entre altres direccions, Els jocs florals de Canprosa (S. Rusiñol. Premi ciutat de Barcelona de Teatre, 2018); Requiem for Evita (Premi millor musical Teatre Barcelona, 2018); Els tres aniversaris (R. Kricheldorf); Après moi, le déluge, òpera (M. Ortega i LL. Cunillé); La fortuna de Sílvia (J. M. Sagarra); A porta tancada (J-P. Sartre); Liceistes i Cruzados (S. Pitarra); Una còpia (C. Churchill. Premi Butaca al millor espectacle, 2007); Quartett (H. Müller) o Songs of wars I have seen (H. Goebbels). Actualment, dóna classes a l’Institut del Teatre.

A la Sala Beckett, d’aquest autor s’hi ha pogut veure Obra vista (2005) i les direccions de Blau (F. Joanmiquel, 2015), Vespres de la beata verge (A. Tarantino, 2012) i Lluny (C. Churchill, 2003). A més a més, ha impartit nombrosos tallers i seminaris per a dramaturgs a l’Obrador de la Sala Beckett.

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%).

Et pot interessar
Curs
Actuar, escriure i dirigir històries en escena
Taller per a intèrprets, autors i directors
Del 20/02/2017 al 24/02/2017
Curs
Monòlegs
Curs d’interpretació
Del 16/01/2017 al 20/01/2017
Curs
Acció, paraula, interpretació i escenificació
Taller de direcció escènica
Del 30/01/2017 al 08/03/2017
Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar