caesen
Curs

Què passa ara?

Taller d’interpretació per a professionals
Dates
Del 19/07/2021 al 24/07/2021
Horaris
De dilluns a dissabte de 10h a 14h i de 15:30h a 17:30h (dissabte, només matí)
Preu
408€
Amb dinar 453€
Idioma
Castellà
Més informació

Total hores: 34h

Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

> Inscripció
Descripció del curs

Aquest curs serà de caràcter presencial. En cas que finalment no sigui possible fer-lo a la Sala Beckett, es cancel·larà.

Aquest taller proposa explorar diverses escenes dels segles XX i XXI amb l’objectiu de desenvolupar l’escolta activa en totes les circumstàncies, tot el temps.

Investigarem com fer activa la paraula utilitzant-la com una eina amb la qual canviar el futur, moment per moment. Per mitjà d’exercicis i treball d’escenes tractarem qüestions com: Per què i per a què necessitem parlar? Per què triem les paraules que triem i per què les fem servir en aquest ordre? A qui ens dirigim quan parlem? Quan comencem a contestar deixem d’escoltar? Parlem perquè l’altre ens respongui o perquè l’altre calli? Què vol dir “l’altre”? Està “escoltant de veritat el que diem” o, per contra, està escoltant el que “creu que volem dir”? Diem el que pensem o les paraules “confonen” el contingut? Què resol l’acte de parlar? I què fem si l’acte de parlar no aconsegueix resoldre el que volem resoldre?

L’Obrador d’estiu de la Sala Beckett forma part del GREC 2021 Festival de Barcelona.

Will Keen

Will Keen ha protagonitzat espectacles en els més prestigiosos teatres britànics, així com a Nova York, París, Berlín, Milà, Edimburg, Hong Kong o Budapest. A Espanya ha protagonitzat obres al Mercat de les Flors de Barcelona, ​​el Festival Temporada Alta de Girona o el CDN, el Teatro Español, los Naves del Matadero y los Teatros del Canal de Madrid. Darrerament hem pogut veure’l en sèries com The Crown, His Dark Materials, Wolf Hall o Dime quién soy.

Com a director, ha muntat Cocina (CDN, 2016), Hamlet (codirecció amb María Fernández Ache, Naves del Matadero i gira, 2012) i Romeo y Julieta (gira espanyola, 2008). Com a docent, ha impartit tallers, classes magistrals i conferències organitzades per les institucions públiques més representatives de l’escena teatral espanyola, així com en molts teatres i companyies independents.

María Fernández Ache

La seva formació com a directora, dramaturga i actriu ha anat a càrrec de professionals com Vittorio Gassman, José Sanchis Sinisterra, Stephen Jeffreys o Ángel Gutiérrez.

Ha aprofundit en gairebé totes les vessants de l’Art Dramàtic: la dramatúrgia, la interpretació, el disseny de vestuari, l’escenografia, la producció, la gestió teatral i, finalment, la direcció. Últimament també ha fet de coach en diverses sèries i pel·lícules.

Ha participat en pel·lícules com Verdades ocultas (2005) i Lost in Karastan (2014) i en sèries com The Mallorca Files (BBC, 2019).

El gener de 2016 va estrenar la seva obra Cocina al CDN de Madrid. Al mateix teatre, un any abans, hi va dirigir Conferencia de Poeta en Nueva York, que havia estrenat a la Public Library de Nova York, EEUU, el 2013.

Ha traduït, versionat i codirigit (amb Will Keen) Hamlet (Naves del Matadero, Madrid, 2012) i Traición de H. Pinter (Teatro Español i Teatro Galileo, Madrid, 2011 i 2012, respectivament).

També ha dirigit El gran Inquisidor (fragment de Los Hermanos Karamazov) de F. Dostoievski (La Espada de Madera, Madrid, 2010).

Ha escrit tant obres originals (Medea, Cocina o Filántropos) com traduccions i versions teatrals (Romeo y Julieta, Como Gustéis y Hamlet de W. Shakespeare, Traición de H. Pinter, Woyzeck de G. Büchner o Las Mujeres Sabias de Molière), així com adaptacions de textos narratius, com ara Platform de M. Houellebecq o L’esclusa de L. Pirandello.

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%). En el cas que l’alumne es doni de baixa, se li retornarà el 75% de la matrícula, sempre que ho comuniqui, com a mínim, 10 dies abans de l’inici del curs.

Formulari d'inscripció
Et pot interessar
Decàleg per a una veritat escènica
Taller d’interpretació per a actrius i actors professionals
Del 19/07/2021 al 24/07/2021
L’escolta com eina per a l’entrenament escènic
Taller de recerca escènica per a intèrprets i qualsevol persona interessada en l’actuació
Del 26/07/2021 al 30/07/2021
Taller tabú
Taller avançat de dramatúrgia
Del 12/07/2021 al 17/07/2021
Posar en pràctica la teoria: de la idea a l’escena
Taller de creació escènica dirigit a creadores escèniques, ballarins, dramaturgs, actrius o interessats en la dramatúrgia contemporània no textual
Del 28/07/2021 al 30/07/2021
Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar