Curs

Raça, sexe, històries, cossos, visions: el valor de la diversitat en la interpretació

Curs d’interpretació
Professor: Marco Calvani ,
Dates
Del 06/07/2017 al 10/07/2017
Dies
De dijous a dilluns
Horaris
De 10h a 14h i de 15:30h a 17:30h
Preu
325€ (dinar inclòs)
Més informació

Total hores: 30h
Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

Descomptes i promocions
Descripció del curs

Marco Calvani va impactar fa deu anys amb Le Mani Forti i l’any passat va participar al projecte AdA (Autor dirigeix Autor).

En qualsevol moment històric –i aquest en concret– en què la diversitat ja no transmet alguna cosa idealista i virtuosa sinó cínica i sospitosa, tendim inevitablement a perdre consciència de nosaltres mateixos i dels altres i a privar-nos del dret a ser individus únics i específics.

Aquest taller examinarà la idea de la diversitat a través de les diferències biogràfiques, intel·lectuals, físiques i emotives de cada participant, tot incorporant-les en personatges que ja existeixen o encara estan per inventar.

L’escenari esdevé un laboratori en què diferents personalitats constitueixen una font constant d’inspiració mútua i el sentit interpretatiu complet només es fa palès si ens acceptem a nosaltres mateixos.

Durant les sessions treballaré dos aspectes:

  • La relaxació i el despertar del cos (tècnica Alexander, mètode Stanislavski-Strasberg, meditació, teràpia musical)
  • Dels sentiments interns a l’expressió vocal i parlada (mitjançant la improvisació de nous textos i el treball amb textos ja existents)

Intentaré donar eines específiques a cadascun dels participants per alliberar l’individualitat. Aquestes eines els ajudaran a caracteritzar el seu món emocional i a ampliar la seva imaginació, així com la seva habilitat per desenvolupar l’expressió de la veu i del cos més enllà de la simple imitació.

Els participants rebran feina per fer abans de l’inici del taller.

El curs serà en anglès i italià i hi haurà traducció consecutiva.

L’Obrador d’estiu de la Sala Beckett forma part del GREC 2017 Festival de Barcelona.

Marco Calvani

Nascut a Itàlia, Marco és un premiat autor i director teatral. Va començar a estudiar interpretació a l’adolescència i va debutar com a dramaturg l’any 2002 amb Quasi, un encàrrec del Fòrum Social Europeu. Le mani forti va ser la seva primera obra, representada amb gran èxit arreu d’Europa (entre altres, al Grec Festival 2007 amb direcció de Marc Martínez). Tot seguit van arribar encàrrecs del Todi Art Festival, Phoenix Theatre de Londres, Teatro di Roma, Théâtre de la Ville de París, La MaMa Theatre de Nova York i Grec Fundació de Barcelona. També ha escrit Oil (Teatro India, Roma; Robert Moss Theatre, NY), The city beneath (La MaMa Theatre, NY; Ubud Festival, Indonèsia; The Actors Studio, NY), Penelope in Groznyj (Kunsthaus Tacheles, Berlín; Napoli Teatro Festival, Nàpols; Teatro Vascello, Roma), Nails (Festival Fringe Madrid; Galleria Toledo, Nàpols), Things of this World (Festival de Spoleto; Festival Fringe, Madrid; La MaMa Theatre), I am Dracula (Teatro Fabbricone, Prato), The Second Time (Biennal de Venècia, La MaMa Theatre) i Després de la foscor (Sala Beckett i La MaMa Theatre, NY, com a part del Projecte AdA). Va crear amb Neil LaBute el projecte internacional AdA – Author directing Author, la tercera edició del qual es va celebrar l’any 2016 a la Sala Beckett de Barcelona. És membre del Comitè Literari del Teatre Nacional d’Escòcia, de l’Associació de Dramaturgs d’Amèrica i de la Secció de Dramaturgs i Directors de l’Actors Studio. L’any 2011 va guanyar el Premi S.I.A.E. a la millor obra de teatre, al millor dramaturg de l’any 2013 als Premis Planet Connections Theatre Festivity i el Premi Calcante 2015. L’any 2015 també va rebre una beca d’escriptura de la Fundació Edward F. Albee. Darrerament ha escrit i dirigit la seva primera pel·lícula, The View From Up Here (EUA/França 2017), protagonitzada per Melissa Leo i Leila Bekhti, basada en l’obra homònima. Marco viu actualment a Nova York.

Informació important

L’admissió es farà segons l’ordre d’arribada de les sol·licituds i la valoració del currículum, que cal enviar (amb fotografia inclosa), omplint el formulari de la dreta.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs, que cal abonar en el termini d’una setmana un cop rebut el mail d’acceptació corresponent.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se a un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%). En cas que l’alumne es doni de baixa, se li retornarà el 75% de la matrícula, sempre que ho comuniqui, com a mínim, 10 dies abans de l’inici del curs.

Et pot interessar
De l’actor al personatge
Curs d'interpretació
Del 06/07/2017 al 08/07/2017
La paraula com a plataforma d’acció
Curs d’interpretació
Del 11/07/2017 al 15/07/2017
Quines són les veritables normes? (De la forma dramàtica a la forma oberta)
Curs d'iniciació a l'escriptura teatral
Del 10/07/2017 al 15/07/2017