caesen
Curs

Els recorreguts interiors: com estar sempre viu amb el cos i amb la paraula

Curs d’interpretació
Professor: Carme Portaceli ,
Dates
Del 03/02/2020 al 07/02/2020
Horaris
De dilluns a divendres de 16h a 20:30h
Preu
275€
Idioma
Català
Més informació

Total hores: 22h 30m (5 sessions) 

Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

Descripció del curs

Estem en un moment on es barregen molts llenguatges a l’escenari, llenguatges que serveixen, o haurien de servir, per explicar allò que volem explicar.

Els intèrprets són l’element primordial de la narració i, per aquesta raó, han de saber molt bé quin és el seu rol en el conjunt de l’obra: han de tenir consciència de pertànyer a una línia global de narració, han de saber quin lloc ocupen dins d’aquesta línia discursiva i, a més, han de ser capaços de viure aquest compromís des del seu paper dins de l’obra posant tota la veritat en la seva interpretació.

L’intèrpret ha de tenir en compte que:

  • L’acció verbal és l’acció principal.
  • Importància primordial de la paraula en escena. Com “omplir” aquestes paraules des de la pròpia experiència.
  • El coneixement físic ha de reflectir el món interior i les idees del personatge.
  • La veritat només podrà existir en la mesura que aprenguem a barrejar el cos i la ment perquè l’organicitat hi sigui sempre.
  • Hem d’aprendre a no perdre mai la direcció cap on anem, el concret del que estem dient, fent, vivint a l’escenari.

En aquest curs treballarem amb tres textos molt diferents per incorporar tots aquests punts en qualsevol situació.

Carme Portaceli

Llicenciada en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona. Des de l’any  2001 és Professora de Direcció i d’Interpretació a l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona. Directora artística del Teatro Español de Madrid del 2016 al 2019.

Ha dirigit uns 70 espectacles, entre els quals destaquen Mrs. Dalloway de Virginia Woolf (Teatro Español), L’Enigma di Lea (Teatre del Liceu), Frankenstein de Mary Shelley (TNC), Troyanes d’Euripides/Alberto Conejero (Fest. Mérida), Jane Eyre de Charlotte Brontë/Anna Maria Ricart (Teatre Lliure), Només són dones de Carmen Domingo (TNC), Krum de Hanoch Levin (Teatre Lliure), Els baixos fons de Gorki (TNC), La nostra classe de Tadeus Slovodzianek (Teatre Lliure), Ricard II de Shakespeare, L’Auca del Sr. Esteve de Rusiñol/Pablo Ley/Carme Portaceli (TNC), Genova 01 de Fausto Paravidino (Teatre Grec), Què va passar quan Nora va deixar el seu home d’Elfriede Jelinek (TNC), Ante la jubilación de Thomas Bernhard (CDN), Sopa de pollastre amb ordi d’Arnold Wesker (Teatres Generalitat Valenciana), Lear d’Edward Bond (Grec), L’enemic del poble d’Ibsen (Teatres de la Generalitat Valenciana), El retorn al desert de Koltés (Teatre Lliure), Sallinger de Koltés (Mercat de les Flors), Cara de foc de Mayemburg (Teatre Lliure), Combat de negre i de gossos de Koltès (Sala B Mercat de les Flors), Main Kampf (Nou Tantarantana) o La Missió de Heiner Müller (Mercat de les Flors).

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%).

Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar