Curs

Renegar del teatre

Taller avançat de dramatúrgia per a dramaturgs, directors i intèrprets
Professor: Tim Crouch ,
Dates
Del 07/02/2022 al 09/02/2022
Horaris
De dilluns a dimecres de 10h a 14h
Preu
180€
Idioma
Anglès
Més informació

Total hores: 12h (3 sessions)

Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

Descripció del curs

Aquest curs serà de caràcter presencial. En cas que finalment no sigui possible fer-lo a la Sala Beckett, es cancel·larà.

L’emancipació comença…
quan es posa en dubte l’oposició
entre veure i actuar.
Jacques Rancière

 

Una proposta adreçada a dramaturgs, directors i actors i actrius –i a artistes de teatre que no s’identifiquen amb cap d’ells– per pensar menys en nosaltres mateixos i més en el nostre estimat amic el públic.

Pensar en com n’abusem, l’atordim, l’estafem, l’enganyem, l’aclaparem, el tractem com una criatura. Com li fem pagar el preu de la compra setmanal i tot seguit l’alimentem amb versions de culte de si mateix a dins de brillants capses precintades.

Aquesta proposta és una amable provocació per trobar un teatre desmaterialitzat –un que veu el públic en viu com a coinstigador, coautor i col·laborador. Tornarem a les arrels i treballarem cap amunt, pensant en la forma, les paraules, les imatges i la representació. Escriurem i treballarem en el temps i en l’espai. Pensarem en com, en aquesta cultura capitalista, podem desmantellar la nova fixació per la titularitat i el virtuosisme –i trobar el teatre de nou oferint-lo de franc.

Tim Crouch

Tim Crouch és un dramaturg guardonat amb el Premi Obie, director i creador teatral. Va ser actor abans de començar a escriure i encara actua en moltes de les seves obres. Aquestes inclouen l’il·lustrada Total Immediate Collective Imminent Terrestrial Salvation (National Theatre of Scotland, Edinburgh International Festival, Royal Court i gira), Superglue (National Theatre Connections), I, Cinna (the poet) (Royal Shakespeare Company i Unicorn Theatre, Londres), Beginners (Unicorn Theatre, Londres), Adler & Gibb (Royal Court i gira), The Author (Royal Court i gira), An Oak Tree (Traverse Theatre, National Theatre, Off-Broadway i gira), I, Malvolio (Brighton Festival i gira), ENGLAND – a play for galleries (Traverse Theatre/The Fruitmarket Gallery i gira), Shopping for Shoes (National Theatre i gira per escoles) i My Arm (Traverse Theatre i gira).

Ha dirigit House Mother Normal (Brighton Festival), Peat (Ark, Dublín), Jeramee, Hartleby and Oooglemore (Unicorn Theatre, Londres), The Complete Deaths (Spymonkey/Brighton Festival i gira), The Taming of the Shrew i King Lear (Royal Shakespeare Company).

Tim Crouch va crear i coescriure Don’t Forget the Driver, una sèrie de sis episodis per a la BBC2 que va guanyar el premi a la millor comèdia per a televisió als Venice TV Awards 2019.

Altres premis inclouen: Writers Guild of Great Britain, millor obra per a públics joves (Beginners); John Whiting Award, Total Theatre Award (The Author); Scotsman Fringe First, Total Theatre i Herald Archangel Awards (ENGLAND), Brian Way Award (Shopping for Shoes); i el Prix Italia a la millor adaptació d’una obra de teatre per a la ràdio (My Arm).

Més informació: timcrouchtheatre.co.uk

@thistimcrouch

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%). En el cas que l’alumne es doni de baixa, se li retornarà el 75% de la matrícula, sempre que ho comuniqui, com a mínim, 10 dies abans de l’inici del curs.