CA ES EN
Curs

El repte literari i musical al rap. Habilitats, recursos i praxi

Curs de rap obert a totes les edats
Dates
Del 19/01/2018 al 23/03/2018
Dies
Divendres, de 17:30h a 19:30h
Preu
200€
Idioma
Català
Més informació

Total hores: 20h (10 sessions)

Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

> Inscripció
Descripció del curs

Fins fa poc, el rap era considerat sovint per amplis sectors socials i acadèmics un gènere -tant musicalment com literària- menor. L’objectiu d’aquest taller és desmuntar, en profunditat, aquest mite: som davant d’un gènere poètic com qualsevol altre; com a tal, és l’art d’expressar en paraules el neguit espiritual més íntim mitjançant mots disposats segons les (laxes) normes de la mètrica, però a més incorpora el repte creatiu majúscul de fer-ho sobre música.

Al llarg d’aquest taller discutirem breument sobre recursos fonètics, mètrics, literaris i sobre la seva inserció en l’element fonamental del rap: el beat. Assajarem la creació d’una cançó i la seva interpretació per constatar que la hipòtesi que volem desmuntar és falsa: el rap no és fàcil, i pot ser i és ric i ample. Història, tècnica, escriptura, producció musical, gravació i posada en escena. Tot de la mà de les 4 artistes de Versembrant.

Versembrant: Alba (Bittah), Joel (Fetitxe 13), Pau Llonch i Patxi (Vazili)

Versembrant és una escola popular itinerant: un projecte que pretén fomentar la consciència crítica del jovent, mitjançant l’art urbà i el hip hop. Els seus tallers de rap, de producció i d’arts plàstiques (sobre racisme, xenofòbia, sexisme…) aspiren a posar l’estètica al servei de la crítica, en un procés creatiu els protagonistes del qual no són els talleristes, sinó aquells que creant i repensant el seu entorn s’autotransformen en el procés. Versembrant és Filosofia de la praxi feta rap.

Versembrant són Alba (Bittah), Joel (Fetitxe 13), Pau Llonch i Patxi (Vazili).

Més informació a www.versembrant.cat.

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%).

Formulari d'inscripció
Et pot interessar
Curs
Tècniques del vers
Curs d’iniciació a l’escriptura poètica
Del 30/01/2018 al 20/03/2018
Curs
Monòlegs
Curs d'interpretació
Del 05/03/2018 al 09/03/2018
Curs
Mapamundi – Somriure
Taller obert a artistes de diverses disciplines: teatre, dansa, arts plàstiques i dramatúrgia
Del 05/02/2018 al 09/02/2018
Curs
Taller de clown
Taller d’introducció al clown
Del 19/03/2018 al 23/03/2018
Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar