caesen
Curs

Riure del poder

Taller d'interpretació
Professor: Iván Morales ,
Dates
Del 05/10/2020 al 16/10/2020
Horaris
De dilluns a divendres de 10h a 14h
Preu
400€
Idioma
Català
Més informació

36 hores (9 sessions – el 12/10 no hi ha classe)

Més informació: obrador@salabeckett.cat

Descripció del curs

Aquest curs serà de caràcter presencial. En cas que finalment no sigui possible fer-lo a la Sala Beckett, es cancel·larà.

“Això ens farà millors persones”, es repetia com un mantra, com el lema d’una tassa de Mr. Wonderful, mentre vèiem com tots els plans personals i col·lectius s’esfumaven, com la incertesa creixia encara més al nostre voltant i com la fragilitat de la vida es feia més dolorosament evident.

Finalment hem sortit de casa, amb mig peu fora i mig dintre, conscients que en qualsevol moment podem tornar a l’hivernacle, tres mesos més tard i dues dècades més vells. No hi ha hagut cap canvi radical. Qui tenia la paella pel mànec ara, a més, té un robot de cuina a l’altra mà. Qui s’aprofitava d’un sistema abusiu en què la precarització ens ofega, ara gaudeix dels altaveus per explicar-nos com ha de ser “la nova realitat”, disfressat com un adolescent a l’estil del Senyor Burns. Els poderosos són més poderosos. Al món exterior, la humiliació segueix sent el tribut diari.

La bona notícia, però, és que les mascaretes no són gaire compatibles amb la màscara social: els febles ja no fingim ignorància, els poderosos ja no saben interpretar equilibri. És moment d’observar el poder i el trastorn mental que l’acompanya. I, més que mai, és moment de riure’ns del poder. Perquè quan rius del teu carceller, li perds la por. I perdre la por és el primer pas per reconquerir la teva llibertat.

Ara és el moment idoni per investigar en la bogeria del poder i fer servir el microscopi de l’humor per mirar d’entendre els seus mecanismes sense fer-nos més mal del que, més vulnerables que mai, en aquests dies destarotats, podríem suportar.

Proposo treballar a partir d’una de les peces teatrals essencials que tracten aquest tema, Macbeth de William Shakespeare, i combinar-ho amb documents reals del present immediat, com discursos de Donald Trump, converses filtrades de Villarejo o el que considerem que millor invoca el poder al nostre entorn en el moment exacte quan fem el taller. El repte serà fer aquesta feina buscant, al mateix temps, les claus de la comèdia, una artesania amb les seves regles pròpies, que cal estudiar i entrenar.

Intueixo que en la barreja de material clàssic inqüestionable amb contemporani d’actualitat absoluta, des de la lleugeresa anímica que ens permet l’humor, podrem trobar un mirall humà molt poderós (si em permeteu la contradicció).

Iván Morales

Actor, director, dramaturg i guionista, membre de la companyia de teatre Prisamata.

Com a actor, ha participat en diverses sèries de televisió i en pel·lícules com La caja Kovak (Daniel Monzón, 2006), Remake (Roger Gual, 2006), La silla (Julio D. Wallovits, 2006) o Una casa de bojos (Cédric Klapisch, 2002).

Com a guionista, la seva firma apareix a les pel·lícules El truco del manco (Santiago A. Zannou, 2008), guanyadora de tres premis Goya, i Mi dulce (Jesús Mora, 2001). També ha escrit i dirigit els curts Dibujo de David (2007) i Ha llegado el momento de contarte mi secreto (2000).

En teatre, a més de fer d’actor en nombrosos muntatges, ha escrit i dirigit Sé de un lugar, guardonada amb el Premi Butaca 2012 al Millor espectacle de petit format i el Premi Time Out Barcelona 2012 a la Millor obra de creació. Posteriorment, ha estat el responsable de Jo mai, estrenada al Grec 2013 Festival de Barcelona, i Cleòpatra, estrenada al Teatre Lliure el 2015. El 2017 obre la temporada a la Sala Villarroel amb La calavera de Connemara de Martin MacDonagh, i el 2019 estrena La partida d’escacs de Stefan Zweig al Teatre Romea.

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%). En el cas que l’alumne es doni de baixa, se li retornarà el 75% de la matrícula, sempre que ho comuniqui, com a mínim, 10 dies abans de l’inici del curs.

Et pot interessar
Curs
La importància d’entendre el text per trobar el sentit dels personatges
Curs d'interpretació
Del 28/09/2020 al 01/10/2020
Curs
El cuerpo en acción. Taller sobre herramientas actorales
Taller d’interpretació per a intèrprets o estudiants avançats
Del 19/10/2020 al 23/10/2020
Curs
Del text a l’acció: eines d’iniciació a la direcció teatral a partir d’un text dramàtic
Curs d'iniciació a l'escenificació i direcció teatral
Del 09/11/2020 al 21/11/2020
Curs
La màscara de la ficció (un elogi a la ficció)
Curs d’escriptura dramàtica per a tots els nivells
Del 08/10/2020 al 10/12/2020
Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar