CA ES EN
Curs

Teatralitats contemporànies entre presentació i representació

Curs avançat de dramatúrgia
Professor: Davide Carnevali ,
Dates
Del 10/01/2018 al 31/01/2018
Horaris
Dimecres, de 17h a 20h
Preu
125€
Idioma
Català
Més informació

Total hores: 12h (4 sessions)
Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

Descripció del curs

El taller proposa reflexionar sobre els conceptes de presentació i representació tot investigant el paper que aquesta dicotomia juga en la teoria del teatre contemporani, amb una aproximació analítica i pràctica.

Començarem investigant el naixement i la consolidació de la dramatúrgia clàssica en la cultura occidental com a mitjà privilegiat de representació de la realitat; considerarem el teatre brechtià com a contraproposta a la il·lusió dramàtica, que obre la possibilitat d’utilitzar el narrador a escena; seguirem les derives del teatre post-èpic, postdramàtic i post-espectacular, centrades en la dicotomia presentació-representació dels fets; i finalment, prendrem en consideració aquelles propostes en les quals la irrupció de la realitat trenca definitivament amb l’hegemonia de la ficció.

Cada setmana durem a terme l’anàlisi d’un text teatral que aborda aquest tema no només en el pla temàtic, sinó també en la seva estructura formal. Completarem el temari amb  exercicis d’escriptura, altres lectures i vídeos d’espectacles.

Obres per analitzar (provisional):

 • TebasLand de Sergio Blanco
 • Hamelin / El chico de la última fila de Juan Mayorga
 • La nit àrab de Roland Schimmelpfennig
 • God is a DJ / El trastorno de Falk Richter

Espectacles per visionar (provisional):

 • The Real Fiction de Cuqui Jerez
 • Fräulein Julie de Katie Mitchell
 • Life & Times de Nature Theater of Oklahoma
 • Images of Affection de Needcompany
 • Breaking News de Rimini Protokoll
 • 7 Schwestern de She She Pop
 • Bitte lieb Österreich! de Christoph Schlingensief

Amb la col·laboració de:

Davide Carnevali

És doctor en Arts Escèniques per la Universitat Autònoma de Barcelona, amb un període d’estudis a la Freie Universität de Berlín. A l’activitat acadèmica s’hi afegeix la de traductor del català i castellà. Forma part del consell de redacció de la revista (Pausa.) i escriu per a diferents revistes de teatre italianes i internacionals. També imparteix cursos de teoria del teatre i escriptura dramàtica.Com a autor, s’ha format en cursos amb Laura Curino, Carles Batlle, Martin Crimp, Biljana Srbljanović, José Sanchis Sinisterra, Hans-Thies Lehmann, John von Düffel, Simon Stephens i Martin Heckmanns. El 2009 Variazioni sul modello di Kraepelin és premiada al Theatertreffen de Berlín. Aquesta obra també s’endú el Premi Riccione per il Teatro el 2009 (premi nacional de nova dramatúrgia a Itàlia) i el de Les Journées de Lyon des Auteurs el 2012. El 2009 rep el Premio Sassetti Cultura per l’obra breu Calciobalilla. Amb Come fu che in Italia scoppiò la rivoluzione ma nessuno se ne accorse guanya el 2010 el Premio Asti Teatro i el 2011 el Premio Borrello nuova drammaturgia. El 2012 estrena Sweet Home Europa amb una producció del Schauspielhaus Bochum i en forma de radiodrama per la Deutschlandradio Kultur. El 2013 guanya de nou el Premio Riccione per il Teatro amb Ritratto di donna araba che guarda il mare.

Les seves obres s’han presentat en diversos festivals i temporades teatrals internacionals i s’han traduït al alemany, anglès, català, castellà, estonià, flamenc, francès, hongarès, grec, polonès, romanès i rus.

A la Sala Beckett, d’aquest autor s’hi ha pogut veure Variacions sobre el model de Kraepelin (o El camp semàntic dels conills a la cassola) (2012).

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%).

Et pot interessar
Curs
L’encert de la incertesa
Curs avançat de dramatúrgia
Del 15/01/2018 al 19/03/2018
Curs
Privat: Com millorar la teva obra
Curs avançat de dramatúrgia
Del 31/01/2018 al 07/03/2018
Curs
Escriure teatre, avui
Curs d’iniciació a l’escriptura dramàtica
Del 09/01/2018 al 27/02/2018
Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar