caesen
Curs

Per un teatre imaginatiu (Escenes de robots per a no robots)

Curs d’escriptura dramàtica per a tots els nivells
Professor: Joan Yago ,
Dates
Del 09/10/2020 al 18/12/2020
Horaris
Divendres de 17h a 20h
Preu
320€
Idioma
Català
Més informació

Total hores: 30h (10 sessions – l’11/12 no hi ha classe)

Més informació: obrador@salabeckett.cat

> Inscripció
Descripció del curs

Aquest curs serà de caràcter presencial. En cas que finalment no sigui possible fer-lo a la Sala Beckett, es farà de manera virtual.

El nostre futur immediat seguirà sent un abisme fosc i terrible fins que no siguem capaços d’imaginar-lo. 

I imaginar-lo no significa (només) trobar el remei miraculós per a tots els mals que ens assolen. Es tracta, també, de jugar a preveure quins nous problemes, quines injustícies terribles i quins reptes meravellosos apareixeran amb l’adveniment d’aquests nous remeis; d’entendre la dinàmica històrica que ens precedeix (a nivell polític, social, afectiu, etc.) per poder pronosticar “la normalitat que vindrà” i també la que vindrà després d’aquesta; de desenvolupar la nostra capacitat de projectar-nos en el temps i d’imaginar coses noves. 

Aquest no és un curs de ciència ficció, no cal conèixer les tres lleis de la robòtica ni entendre el funcionament del cervell positrònic. El nostre objectiu no és composar epopeies interplanetàries, sinó crear vàries peces curtes on ens atrevim a imaginar com serà una primera cita d’aquí a trenta anys, com serà una entrevista de feina d’aquí a cinquanta o com serà un sopar de nadal a les portes del segle XXII.

El curs serà bàsicament pràctic i funcionarà amb format de seminari. Escriurem a casa i a l’aula, llegirem, posarem les idees en comú i xerrarem molt. Totes les formes de pessimisme seran tolerades, excepte aquelles que impliquin una manca absoluta de sentit de l’humor. 

Joan Yago

És llicenciat en Direcció i Dramatúrgia per l’Institut del Teatre de Barcelona. És autor d’obres com Entrevistes breus amb dones excepcionals, Fairfly (Premi de la Crítica a millor espectacle de petit format 2017. Premis Butaca al millor text i al millor espectacle de petit format 2017), You say tomato (Premi de la crítica Serra d’Or a Millor text Teatral 2016), Un Lloc Comú (Bromera Edicions – Premi Ciutat d’Alzira 2014), Bluf (Premi Quim Masó 2014), Sobre el fenomen de les feines de merda (2015), Aneboda-The Show (2014), La Nau dels Bojos (Premi Adrià Gual 2012), L’Editto Bulgaro (2012), Martingala, No sóc Dean Moriarty o Feísima enfermedad y muy triste muerte de la reina Isabel I (Premi del públic i Premi del jurat a Fira Escènia 2010). És membre fundador de la companyia de teatre independent La Calòrica i guionista de la sèrie Mai neva a Ciutat d’IB3tv.

A la Sala Beckett, d’aquest autor, s’hi ha pogut veure Bluf (2015). 

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%). En el cas que l’alumne es doni de baixa, se li retornarà el 75% de la matrícula, sempre que ho comuniqui, com a mínim, 10 dies abans de l’inici del curs.

Formulari d'inscripció
Et pot interessar
Curs
Escriure una obra de teatre amb Marta Buchaca
Curs anual d’escriptura dramàtica
Del 05/10/2020 al 14/06/2021
Curs
Abans de la primera paraula
Curs d'iniciació a l'escriptura dramàtica
Del 06/10/2020 al 15/12/2020
Curs
Quina és la meva veu dramatúrgica?
Curs d'iniciació a l'escriptura dramàtica per a intèrprets, amants de l'escriptura i qualsevol que tingui poca vergonya
Del 08/10/2020 al 10/12/2020
Curs
La intimitat del lladre
Curs d'introducció a l'escriptura teatral
Del 05/10/2020 al 21/12/2020
Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar