caesen
Curs

El teatre com a joc i la comèdia romàntica com a gènere

Curs eminentment pràctic dirigit a intèrprets i dramaturgs.
Professora: Carol López ,
Dates
De l'01/03/2021 al 05/03/2021
Horaris
De dilluns a divendres de 10:30h a 14:30h
Preu
220€
Idioma
Català
Més informació

Total hores: 20h (5 sessions)

 

Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

Descripció del curs

Aquest curs serà de caràcter presencial. En cas que finalment no sigui possible fer-lo a la Sala Beckett, es cancel·larà.

Generalment, en un muntatge teatral es parteix d’un text i intèrprets i director arriben el primer dia d’assaig amb una idea preconcebuda tant del personatge com del muntatge.

La meva experiència en la creació d’espectacles a partir d’improvisacions, però, m’obliga a reivindicar l’assaig com un espai obert on descobrir, fins i tot, un nou viratge de l’obra. Podríem dir que és quan assajo que hi veig clar.

I això és el que farem en aquest curs.

A partir d’improvisacions crearem escenes inscrites dins el gènere de la comèdia romàntica. Inventarem personatges, situacions i trama per construir a partir del joc, sense oblidar les regles del propi gènere.

Carol López

Autora i directora. Docent a l’ESCAC i a Eòlia. Va ser Directora Artística de La Villarroel durant tres temporades.

Ha escrit i dirigit vàries obres estrenades a Barcelona, Madrid, Buenos Aires i Ciutat de Mèxic. Entre elles, V.O.S. (Versió original subtitulada), Last chance, 987 dies, Boulevard, Res no tornarà a ser com abans, Sunday morning, Germanes o Bonus Track.

També ha escrit i dirigit les adaptacions televisives de Germanes i de Res no tornarà a ser com abans, emeses per TV3 i nominades als Premis Gaudí.

Ha dirigit igualment textos aliens, com Las Bárbaras de Lucía Carballal, El sistema solar de Mariana de Althaus, El viaje a ninguna parte de Fernando Fernán Gómez, L’efecte de Lucy Preble, Tres dones i un llop de Javier Daulte, En defensa dels mosquits albins de Mercè Sàrrias o Estètic Paradise de Victoria Szpunberg.

Al llarg de la seva trajectòria ha rebut diversos premis, com ara el Premi Max a l’autoria en català per Germanes i L’any que ve serà millor, els Premis Butaca al millor espectacle i text per Germanes i a la millor direcció i espectacle de petit format per V.O.S, el Premi de la crítica a la millor direcció per Germanes i el Maria Teresa de León per autores dramàtiques per Susie.

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%).

Et pot interessar
Curs
L’escenificació: del concepte a l’escena
Curs de direcció escènica per a intèrprets, directors, dramaturgs i qualsevol persona interessada en les arts escèniques
Del 21/01/2021 al 25/03/2021
Curs
Gest i paraula (tècniques per habitar el buit)
Curs d'interpretació
Del 01/02/2021 al 05/02/2021
Curs
Pier Paolo Pasolini, l’home i l’artista
Curs de divulgació teatral obert a tothom
Del 05/03/2021 al 26/03/2021
Curs
Del terra a dalt de tot. Dansa per a intèrprets
Taller de dansa per a actrius i actors
Del 25/01/2021 al 29/01/2021
Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar