Curs

Teatre per a nenes i nens de 8 a 10 anys

Dates
Del 06/10/2021 al 15/06/2022
Horaris
Dimecres de 17:30h a 19h
Preu
Preu del curs: 440€
Reserva de plaça: 90€
Preu fraccionat per trimestre: 116,67€
Més informació

-Tardor: del 6 d’octubre al 15 de desembre: 15h (10 sessions – el 8/12 no hi ha classe)

-Hivern: del 12 de gener al 6 d’abril: 19,5h (13 sessions)

-Primavera: del 20 d’abril al 15 de juny: 13,5h (9 sessions)

Descripció del curs

La casa, la família, el bosc i el camí son alguns dels elements presents en les històries populars que ens acompanyen des de ben petits/es. Amb el pas dels anys, aquestes històries adquireixen noves lectures i interpretacions de la mà dels adults, els quals, habitualment, les traslladen als infants. Però què passaria si en aquesta ocasió són els nens i les nenes els encarregats d’explicar-les als adults?

En aquest curs, ens endinsem en l’imaginari dels contes tradicionals dels Germans Grimm i Charles Perrault a través del teatre i la música de nova creació. Des de les primeres versions de contes tradicionals com Hänsel i Gretel, descobrirem els símbols, els personatges i els entorns que s’amaguen darrere de les històries popularitzades.

Per mitjà del joc i la improvisació teatral, construirem entre tots i totes un nou imaginari on la música de Carlos de Castellarnau, composta especialment per a aquest curs, hi serà present de manera creuada amb el teatre.

Laura Pujolàs

Laura Pujolàs és llicenciada en Magisteri Musical per la Universitat de Girona (2009) i graduada en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona (2013). També té formació en música (llenguatge musical, cant i violoncel) i dansa (contemporània i claqué). Com a experiència professional, en teatre destaquen Els somnàmbuls de Llàtzer Garcia a l’Escenari Brossa; El somni d’una nit d’estiu i Desig sota els oms al TNC i Paraules d’amor a la Seca Espai Brossa, totes tres dirigides per Joan Ollé; El llarg dinar de Nadal de Thornton Wilder a El maldà; La col·lecció a la Sala Beckett i Temporada Alta, dirigida per Albert Prat; Els justos, dirigida per Albert González, a l’Estruch de Sabadell; La terra oblidada de Llàtzer Garcia a la Sala Atrium; Dinou, dirigida per Carles Fernández, a la Sala Beckett i Temporada Alta, i Ulls de bruixa, dirigida per Joan Solana, al Teatre Gaudí. També ha participat a la sèrie de TV3 Com si fos ahir.

Cristina Cubells

Cristina Cubells és pedagoga musical llicenciada a l’ESMUC de Barcelona, psicòloga graduada a la Universitat de Barcelona (UB) i màster de Teoria Crítica de la Cultura a la UC3M, especialitzada en la creació de projectes que combinen el teatre i la música dirigits al públic infantil i juvenil.

Actualment desenvolupa una investigació doctoral entorn al teatre musical contemporani i la infància al Departament d’Humanitats de la Universitat Carlos III de Madrid gràcies a la beca INPhINIT de La Caixa. És dramaturga i directora d’escena d’Struwwelpeter, cuentos crueles al oído (Carlos de Castellarnau, 2020), estrenat al Palau de les Arts/Festival ENSEMS i als Teatros del Canal amb la JORCAM, i desenvolupa tallers de creació i experimentació musical amb públics diversos. Recentment ha organitzat el seminari Pedagogies Crítiques en la Música amb el Departament de Pedagogia de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

Carlos de Castellarnau (compositor)

Carlos de Castellarnau és compositor llicenciat a l’ESMUC de Barcelona, màster de creació musical a la Universitat Paris 8 i ha realitzat els Cursus I i II d’informàtica musical a l’IRCAM-Centre Pompidou. També ha estat membre de l’Académie de France – Casa de Velázquez a Madrid durant l’any 2018-2019, acomplint el projecte de teatre musical Struwwelpeter, cuentos crueles al oído al voltant del concepte del grotesc en la música.

Les seves obres han estat premiades a diferents concursos, com ara el Premi Joan Guinjoan 2012 a Barcelona, el Juke Box Award 2015 a Munic o el segon Premi di Trieste. La seva música ha estat interpretada a diferents festivals, com el Festival Ensems a València, els festivals Sampler Sèries, Mixtur i OFF Liceu a Barcelona, al Ciclo de Conciertos de Música Contemporánea de Bilbao, el festival Manifeste a París i el Festival Predihano a Ljubljana; amb intèrprets i ensembles com l’Orquestra de la Radiotelevisió d’Eslovènia, l’Ensemble de l’Orquestra de Cadaqués, la Jove Orquestra de la Comunitat de Madrid (JORCAM), l’Ensemble Court-Circuit, el Barcelona Clarinet Players, el Crossing Lines o el Vertixa Sonora, entre d’altres.

Informació important

Els cursos tenen places limitades.

La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%).

Et pot interessar
Curs
Teatre per a nenes i nens de 6 i 7 anys
Del 07/10/2021 al 16/06/2022
Curs
Teatre per a nenes i nens d’11 i 12 anys
Del 01/10/2018 al 10/06/2019
Curs
Teatre per a nois i noies
Curs de teatre per a noies i nois de 13 a 16 anys
Del 05/10/2021 al 14/06/2022