Curs

Del terra a dalt de tot. Dansa per a intèrprets

Taller de dansa per a actrius i actors
Professora: Sol Picó ,
Dates
Del 25/10/2021 al 28/10/2021
Horaris
De dilluns a dijous d'11h a 14:30h
Preu
180€
Idioma
Català
Més informació

Total hores: 14h (4 sessions)

 

Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

Descripció del curs

Aquest curs serà de caràcter presencial. En cas que finalment no sigui possible fer-lo a la Sala Beckett, es cancel·larà.

La meva proposta és treballar el cos a fons, la nostra condició física, per descobrir i potenciar al màxim les nostres habilitats. Fa anys que intento unificar diverses tècniques que, al llarg del temps, m’han donat molt bon resultat a l’hora de ballar, a partir de la pròpia experiència. Treballar la potencialitat del terra com a eina base per a recollir la seva energia i, amb ella, enlairar-nos cap al més alt. Potenciar la respiració amb la tècnica del Txi Kung buscant l’enfortiment intern. En resum, treballar de dins cap a fora.

A banda d’això, durant el taller també:

  • Buscarem el creador que tots portem dins, a través de la improvisació i a partir d’una idea, una emoció, un text… Qualsevol pauta ens serveix d’excusa per arribar a la composició.
  • Utilizarem la paraula com a eina per al moviment.
  • Desenvoluparem la idea del coach entre els uns i els altres, podent d’aquesta manera experimentar el moment, tant de ser dins com fora d’una coreografia.

Aquest curs compta amb el suport de la Fundació SGAE.

Sol Picó

Sol Picó és una ballarina i coreògrafa espanyola. Ha estudiat dansa espanyola, clàssica i contemporània i en les seves produccions combina diferents tècniques i llenguatges de manera trencadora. El 1993 crea la Companyia Sol Picó amb la qual s’ha convertit en una de les coreògrafes i ballarines més heterodoxes de l’escena contemporània espanyola. Ha estat guardonada amb nombrosos premis. En el seu palmarès té 10 premis Max, el premi Nacional de Dansa de Catalunya, el premi Ciutat de Barcelona de Dansa  i el Premi Nacional de Dansa 2016. Tenaç i arriscada, Sol Picó desenvolupa un moviment 100% personal basat en la precisió, la velocitat, la vitalitat i la potència. Els seus espectacles madurs, imaginatius i sempre controvertits remouen al públic i no el deixa indiferent. La qualitat de les seves propostes i l’humor i el diàleg amb els espectadors són l’essència de l’obra d’aquesta desafiant i emprenedora coreògrafa.

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%). En el cas que l’alumne es doni de baixa, se li retornarà el 75% de la matrícula, sempre que ho comuniqui, com a mínim, 10 dies abans de l’inici del curs.

Et pot interessar
Curs
SENSIBILITAT & CREACIÓ #1: Fonaments de Viewpoints i possibles aplicacions de Viewpoints en relació al text
Curs d'interpretació i direcció en base a la metodologia Viewpoints
Del 08/11/2021 al 19/11/2021
Curs
“En mi intención de hacer la tarea”
Curs d'iniciació a la creació escènica
Del 22/10/2021 al 03/12/2021
Curs
Del text a l’acció: eines d’iniciació a la direcció teatral a partir d’un text dramàtic
Curs d'iniciació a l'escenificació i direcció teatral
Del 18/10/2021 al 30/10/2021
Curs
Transitar por el defecto
Curs de cabaret destinat a qualsevol persona amb ganes de pujar a un escenari
Del 16/10/2021 al 18/12/2021