Curs

Del text a l’acció: eines d’iniciació a la direcció teatral a partir d’un text dramàtic

Curs d'iniciació a l'escenificació i direcció teatral
Professora: Mònica Bofill ,
Dates
Del 30/09/2019 a l'11/10/2019
Horaris
De dilluns a divendres de 17h a 20h
Preu
300€
Idioma
Català
Més informació

Total hores: 30h
Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

Descripció del curs

Quines pistes ens dona el text per a la seva escenificació? Com treballem amb els actors?
Aquest curs planteja una primera aproximació teòrica i pràctica sobre com portar un text teatral a escena. A partir d’un text dramàtic treballarem algunes eines d’anàlisi que ens donen les claus per a la seva escenificació: identificar la columna vertebral d’un text i enfocar l’objectiu de la posada en escena; plantejar els conceptes d’espai escènic i sonor; explorar algunes tècniques per dividir les escenes en unitats a partir d’”esdeveniments” i “intencions”; aprendre a llegir el conjunt de signes de l’escena i com plantejar la direcció d’actors.

El curs consta d’una part teòrica i una de pràctica, on es treballarà per grups sobre un text (en aquest cas contemporani) i la seva posada en escena, posant especial èmfasi en la direcció d’actors.

Mònica Bofill

Llicenciada en Direcció i dramatúrgia per l’Institut del Teatre i en Biotecnologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Estudis d’Art dramàtic a Nancy Tuñon.

Ha dirigit Els Brugarol de Ramon Madaula (Bitò Produccions); L’Huracà de Carme Montoriol (TNC, 2020); Paradisos Oceànics d’Aurora Bertrana i dramatúrgia de Josep M. Fonalleras (Teatre Akadèmia, Festival Grec 2019); Incògnit de Nick Payne (Teatre Lliure, 2019); La Benvinguda de Marc Guevara (Sala Beckett, 2018); Tot va bé, si acaba bé de William Shakespeare (codirecció amb Judith Pujol; Cia. Parking Shakespeare, Parc de l’Estació del Nord, 2018); Las Travesuras de la Bruja Novata (codirecció amb Adrià Aubert; Palau de la Música de València, 2018); Barbes de Balena d’Anna M. Ricart (El Maldà, 2017 – 2019); Oh my God Barcelona!, a partir de La Vie Parisienne de Jacques Offenbach (Auditori de Barcelona i El Maldà, 2016); Les Supertietes d’Anna M. Ricart (El Maldà, 2015 i 2016; Sala Beckett, 2018; Premi Fundació Catalunya−La Pedrera) i Constel·lacions de Nick Payne (Teatre Akadèmia, 2013). Ha participat com a codramaturga i en el disseny audiovisual de l’espectacle Ciutat de Vidre (Mercat de les Flors, 2016; Sala Beckett, 2017; Premi Adrià Gual 2015).

Ha treballat d’ajudant de direcció amb Didier Ruiz, Ramón Simó, Magda Puyo, Rafel Duran, Alexander Herold, Sergi Belbel, Bijan Sheibani i Cristina Clemente, entre d’altres.

Com a traductora, ha traduït, juntament amb Sílvia Ferrando, l’antologia de quatre obres destacades de Caryl Churchill (Bosc boig; Cor blau; Prou borratxo per dir t’estimo? i Escapada solitària) de la col·lecció Dramaticles de Comanegra. També ha traduït L’alè de la vida dirigit per Magda Puyo (Sala Muntaner, 2015) i Neu Negre, dirigit per Pere Planella (Teatre Ovidi Montllor, 2011).

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%).

Et pot interessar
Curs
Escriure una obra de teatre amb Marc Angelet
Curs anual d'escriptura teatral
Del 02/10/2019 al 10/06/2020
Curs
Escriure una obra de teatre amb Marilia Samper
Curs anual d’escriptura teatral
Del 07/10/2019 al 15/06/2020
Curs
El cuerpo en acción. Taller sobre herramientas actorales
Taller d'interpretació per a actors o estudiants avançats
Del 04/11/2019 al 06/11/2019
Curs
El teatre com a joc i la comèdia romàntica com a gènere
Curs eminentment pràctic dirigit a intèrprets i dramaturgs
Del 11/11/2019 al 15/11/2019