Curs

Transitar por el defecto

Curs de cabaret destinat a qualsevol persona amb ganes de pujar a un escenari
Dates
Del 28/01/2023 al 04/03/2023
Horaris
Dissabte d’11h a 14h
Preu
185€
Idioma
Català i castellà
Més informació

Total hores: 18h (6 sessions)

 

Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

> Inscripció
Descripció del curs

Sortir a escena amb la seguretat de tenir talent per ballar, cantar i actuar… Que bonic!
Però… I si no en tens? No totes podem ser Clara Segura, amigues!

Quantes artistes de “talent no normatiu” coneixes?
En aquest curs parlarem d’elles, transitarem pels nostres “defectes” i en traurem partit, els potenciarem i riurem amb i d’ells. Res d’amagar-los!
Traurem a relluir la mamarracha que portem dins i l’ensenyarem en un escenari sense vergonya.
Tinguem sempre present aquella mítica frase sobre Lola Flores: “No canta, no baila… ¡No se la pierdan!”.
El Mamarrachismo escènic és viu! Visca el Cabaret!
I si tens un talent normatiu, també pots venir! El deconstruirem!

Parlarem dels referents de l’artisteo barcelonès amb més personalitat: les vedettes còmiques del Molino com La Maña, Merche Mar, Yolanda Ramos… Coneixerem les autèntiques artistes d’aquesta ciutat: La Ruben del Cangrejo, La Desi, les grans Pawlowsky o Carmen de Mairena… Coneixeu les actuacions indescriptibles de Las Dejabugo o Las Gallegas? Dones que fan humor, lluny de l’stand up més previsible i avorrit. I les mítiques escenes de Faemino y Cansado o el “quién quiere bocadillo de jamón” de La Cubana?

Treballarem en la construcció d’un personatge que tingui veu pròpia a través d’improvisacions.

Ens adonarem de la gran importància de la música que escollim (per què l’escollim?) i traurem el tòpic a les cançons més cañís per jugar-hi amb les coreografies.

El text, la ironia, el riure’s primer d’un mateix, per poder riure’s de tothom i, sobretot, disparant sempre cap amunt. Trobar el lloc des d’on poder fer sentir el teu missatge, sense por. Això es el cabaret! Preparadas, cariñas?

Las Glorias Cabareteras

Las Glorias (Marta Bernal i Glòria Martínez) van néixer al passadís del metro. Davant la impossibilitat d’actuar a El Molino, van decidir llançar-se a la piscina i actuar allà on les deixessin, i no van trobar un lloc més idoni que el de l’estació de Paral·lel del suburbà barceloní i els soterranis més sòrdids, com els de la Sala Monasterio i la Bacanal.

Aquest viatge les ha portat a presentar festivals com FEM! al CCCB l’any 2019 i les gales de presentació de “Terrats en cultura” durant dos anys. Han estat requerides als premis de la Crítica i als premis Butaca (encara que mai no les han nominat a res). Han tingut la seva “Hora Glorias” a la Sala Apolo. Han portat el seu espectacle de cabaret a la Sala Melmac, al festival Peixera de Tordera, al Lola d’Esparreguera, al festival “visibLES” de La Bonne i al Festival Internacional de Pallasses d’Andorra, i coneixen tots els centres cívics de la ciutat. Teatres seriosos com el Tantarantana o la Sala Beckett les han deixat “mancillar” els seus espais amb una festa de cloenda a Gràcia, uns nadals “reveníos i un aniversari a Poblenou. I fins i tot han arribat a complir el seu somni primerenc d’actuar a El Molino, colant-se en l’espectacle Esperança Dinamita. Van durar un dia…

“Son las mejores pepito grillo de las miserias -conocidas o ocultas- del teatro catalán y de los impostores que deambulan por sus escenarios. (…) Es esa capacidad de conectar con el ahora y aquí del teatro, su descarnado y honesto presencialismo, su talento por reconocer al público en sus virtudes y pecados, lo que las hace realmente destacar entre todo lo que se cuece artísticamente en esta Ciudad.” Juan Carlos Olivares (Recomana.cat)

“Amb poc més de cinc minuts, Las Glorias es van posar el públic a la butxaca, criticant els dos presentadors (‘Mira qué cara de esfinge se le ha quedado’), els premis i, sobretot, la professió teatral en general. Algunes perles: ‘En aquesta companyia no hi ha travestis, estem treballant perquè això no torni a passar.’ ‘Nosotras hacemos espectáculos de 24 horas sin abusar de nadie, sólo de la paciencia del público.’ ‘Teatro viejuno: Broggi, Focus i Las Glorias. Bravas.’” Oriol Puig Taulé  (Núvol)

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%). En el cas que l’alumne es doni de baixa, se li retornarà el 75% de la matrícula, sempre que ho comuniqui, com a mínim, 10 dies abans de l’inici del curs.

Formulari d'inscripció
Et pot interessar
Curs
«Aquests éssers que habiten dins de nosaltres»
Curs avançat de dramatúrgia
Del 14/03/2023 al 16/03/2023
Curs
Seguir al conejo blanco
Taller dirigit a intèrprets, directorxs, dramaturgxs, escenògrafxs, figurinistxs, il·luminadorxs i persones de qualsevol disciplina interessades en el procés creatiu
Del 09/01/2023 al 13/01/2023
Curs
La manifestació de la comèdia en la interpretació
Curs de comèdia per a actrius i actors
Del 27/01/2023 al 03/03/2023
Curs
Basat en fets reals: escriure des de la realitat
Curs d’iniciació a l’escriptura teatral
Del 24/01/2023 al 28/03/2023