caes
Curs

Treballar amb els Viewpoints sobre un material determinat (‘Els baixos fons’ de Gorki)

Curs avançat d’interpretació
Professora: Carlota Subirós ,
Dates
Del 27/05/2019 al 07/06/2019
Horaris
De dilluns a divendres de 10:30h a 13:30h (el dia 03/06 no hi ha classe)
Preu
280€
Idioma
Català
Més informació

Total hores: 27 hores (9 sessions)
Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

Descripció del curs

La metodologia Viewpoints, desenvolupada per les directores nord-americanes Anne Bogart i Tina Landau, ofereix eines molt poderoses per ampliar els recursos tant per a l’intèrpret-creador com per a la posada en escena. En aquest curs avançat, adreçat tant a actors i actrius com a director@s, dramaturg@s, coreògrf@s i altres artistes escènic@s, s’aprofundirà en els paràmetres fonamentals dels Punts de Vista Escènics, treballant sobre un material de partida comú (Els baixos fons de Gorki) al qual es podran incorporar nous materials abans i durant el curs. Aquests paràmetres fonamentals són:

  • tempo / durada / repetició / resposta kinestèsica
  • gest / forma / relació espacial / topografia / arquitectura
  • arc d’acció / esdeveniment / intenció / estructura
  • motiu / imatge / leitmotiv
  • coralitat / uníson / variació / dissonància / fons i figura
  • imaginari / materialitat escènica / codi teatral
  • punts de vista / capes / esferes/ marcs narratius
  • rima / ressonància
  • microcosmos / macrocosmos

Per tal de participar en el curs, caldrà preparar alguns materials i/o aprendre fragments de text.

En cas de no disposar de formació prèvia en Viewpoints, es realitzarà una entrevista prèvia per valorar l’experiència artística i professional de cada participant.

Carlota Subirós

Carlota Subirós és directora teatral, dramaturga i traductora. Llicenciada en Direcció Escènica i Dramatúrgia (Premi Extraordinari de l’Institut del Teatre 1997) i en Filologia Italiana (Premi d’Honor de la Universitat de Barcelona, ​​2001).

Entre les seves direccions destaquen la primera adaptació escènica de la novel·la de Doris Lessing El quadern daurat (reconeguda amb sis Premis de la Crítica 2020, entre els quals a la Millor Dramatúrgia i la Millor Direcció); La nit de la iguana i La rosa tatuada de Tennessee Williams, i Sol Solet i Maria Rosa, d’Àngel Guimerà. En els darrers anys també ha signat la dramatúrgia i direcció de dos espectacles de creació sobre l’activisme polític: Una lluita constant, basat en diversos moviments de reivindicació social des de 1968 fins a l’actualitat, i Grrrls!, a partir de manifestos feministes del segle XX i XXI.

Per altra banda, Carlota Subirós ha traduït al català més de vint obres teatrals, d’autors com David Mamet, Luigi Pirandello o Wallace Shawn, així com dos importants manuals pràctics: L’ofici de dirigir, de la directora britànica Katie Mitchell (Angle Editorial i Institut del Teatre, 2018) i El llibre dels Viewpoints, d’Anne Bogart (que serà publicat igualment per Angle Editorial i l’Institut del Teatre el 2022).

A banda de les seves adaptacions d’obres literàries per a l’escena, és autora de la cantata Al bell mig de la terra (L’Auditori, 2015) i de la peça per a públic familiar La llavor del foc (Temporada Alta, 2016, 2017 i 2018).

Entre 2003 i 2011 va formar part de l’Equip de Direcció Artística del Teatre Lliure. Entre 2013 i 2020 va formar part del Comitè de Lectura del Teatre Nacional de Catalunya. És professora del departament de Dramatúrgia i Escenificació de l’Institut del Teatre de Barcelona.

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%).

Et pot interessar
Lectura dramatitzada
Si mai has baixat
de Xavi Buxeda i Marcet
23/05/2019
Lectura dramatitzada
M’hauríeu de pagar
de Jordi Prat i Coll
28/05/2019
Espectacle
La marca preferida de las hermanas Clausman
de Victoria Szpunberg
Del 04/06/2019 al 16/06/2019
Espectacle
Amor mundi
de Victoria Szpunberg
Del 26/06/2019 al 28/07/2019
Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar