caesen
Curs

Vida secreta d’un personatge

Curs avançat de dramatúrgia
Professor: Pau Miró ,
Dates
Del 16/07/2018 al 21/07/2018
Horaris
De dilluns a dissabte de 10h a 14h i de 15:30h a 17:30h (dissabte, només matí)
Preu
350€ (amb dinar inclòs)
Idioma
Català
Més informació

Total hores: 34h

Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

Descomptes i promocions
Descripció del curs

Pau Miró, un dels dramaturgs catalans més consolidats, autor d’Un tret al cap, Victòria o Plou a Barcelona, torna a la Beckett a impartir un curs avançat de dramatúrgia al voltant de la construcció del personatge.

Tenint en compte que, per construir-lo, abans hem de deconstruir-lo. Com en un laboratori científic: observar-ne les parts separadament per tal d’aproximar-nos al tot.

A partir de l’escriptura de diàlegs, monòlegs i acotacions crearem diversos comportaments d’un mateix individu depenent de l’àmbit en què es desenvolupa: privat, públic, familiar, clandestí, íntim…

El repte: transmetre les nostres contradiccions al personatge, contradiccions de qualsevol tipus: ideològiques, morals, ètiques…

Es tractarà,al cap i a la fi, de reflexionar sobre la fertilitat de la contradicció en l’escriptura teatral com a eix indispensable per crear un marc de coherència interna.

Nota: a part de l’horari genèric marcat, es proposarà als participants prendre part (sempre de manera opcional) en una sessió extra amb un horari especial que es concretarà un cop iniciat el taller.

L’Obrador d’estiu de la Sala Beckett forma part del GREC 2018 Festival de Barcelona.

Pau Miró

Actor, dramaturg i director. Llicenciat en Interpretació per l’Institut del Teatre de Barcelona (1998). S’ha format com a dramaturg en diferents seminaris de la Sala Beckett impartits per Carles Batlle, Sergi Belbel, Xavier Albertí, José Sanchis Sinisterra i Javier Daulte, entre d’altres. En el terreny de la dramatúrgia i direcció, els seus darrers treballs són Cyrano, una adaptació del Cyrano de Bergerac d’Edmond Rostand (Festival Temporada Alta, 2017), Un tret al cap (Sala Beckett, 2017), Filla del seu pare (Teatre Lliure, 2017), Victòria (TNC, 2016), una dramatúrgia per a Lluís Homar de Terra Baixa (Festival Temporada Alta, 2014) i Dones com jo (Teatre Romea, 2014). També és autor d’Adiós a la infancia (dramatúrgia a partir de les principals novel·les de Juan Marsé amb direcció d’Oriol Broggi. Teatre Lliure, 2013) i Els Jugadors, que també dirigeix (Festival Temporada Alta, 2011, i Teatre Lliure, 2012). Aquest text va guanyar el premi Butaca al millor text 2012 i ha estat traduït a l’italià, anglès, grec i castellà. A més a més, a Itàlia es va estrenar amb gran èxit de crítica i públic al Teatro Piccolo de Milà el 2013 i es va endur el prestigiós Premi Ubú com a millor text estranger. Durant la temporada 2008-2009 estrena La trilogia animal, de la qual és autor i director i per la qual rep el Premi de la Crítica Teatral de Barcelona al millor text. El 2004 estrena Plou a Barcelona a la Sala Beckett, sota la direcció de Toni Casares, peça que s’ha estrenat arreu del món (Itàlia, Portugal, Anglaterra, Canadà…).

A la Sala Beckett, d’aquest autor s’hi han pogut veure Plou a Barcelona (2004), Singapur (2008), Girafes (2009), Elèctrics (2010) i un refugi indie (2012). A més a més, ha impartit nombrosos tallers i seminaris de dramatúrgia. Les traduccions de les seves obres a altres llengües estan disponibles a www.catalandrama.cat.

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%).

 

Et pot interessar
Curs
Quines són les veritables normes? (De la forma dramàtica a la forma oberta)
Curs d'iniciació a l'escriptura teatral
Del 09/07/2018 al 14/07/2018
Curs
L’autoficció: dir-se en escena
Curs avançat de dramatúrgia
Del 09/07/2018 al 14/07/2018
Curs
El retrat fragmentat
Seminari avançat de dramatúrgia
Del 16/07/2018 al 18/07/2018
Curs
I que no és divertit, això?
Seminari avançat de dramatúrgia
Del 19/07/2018 al 21/07/2018
Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar