Curs

Viewpoints: Microcosmos / macrocosmos

Taller d’interpretació adreçat a intèrprets, actrius i actors, ballarins/-es, directors/-es, coreògrafs/-es, dramaturgs/-gues i músics
Professora: Carlota Subirós ,
Dates
Del 26/11/2018 al 05/12/2018
Horaris
Del 26 al 29/11 i del 03 al 05/12 de 10:15h a 14:15h
Preu
280€
Idioma
Català
Més informació

Total hores: 28h (7 sessions)

Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

Descripció del curs

El curs proposa una introducció intensiva en la metodologia de recerca i creació Viewpoints, desenvolupada per la directora nord-americana Anne Bogart, i creuada amb l’àmplia experiència professional de la directora catalana Carlota Subirós.

Es plantejarà l’articulació de nou eines de treball concretes i eficaces per definir i intensificar extraordinàriament la presència i la sensibilitat escènica de totes aquelles persones que es dediquin a la interpretació, la direcció, la creació escènica, la dramatúrgia i la musicalitat. A partir d’aquests nou paràmetres fonamentals, s’aniran desplegant molts altres termes clau per a l’articulació del sentit a escena.

Els paràmetres a investigar són:

  • tempo / durada / repetició / resposta kinestèsica
  • gest / forma / relació espacial / topografia / arquitectura
  • arc d’acció / esdeveniment / intenció / estructura
  • motiu / imatge / leitmotiv
  • coralitat / uníson / variació / dissonància / fons i figura
  • imaginari / materialitat escènica / codi teatral
  • punts de vista / capes / esferes/ marcs narratius
  • rima / ressonància
  • microcosmos / macrocosmos

Una de les premisses bàsiques del treball és que l’aprenentatge pot ser tan enriquidor des de la pròpia vivència interna com en l’afinació de la mirada externa, de tal manera que es desenvolupen de manera complementària tant les capacitats d’actuació directa com les d’observació i posada en escena. La prioritat és afavorir la interdisciplinarietat, la claredat, la intuïció extraordinàriament lliure i alhora extraordinàriament precisa per articular de formes i sentit en el temps i en l’espai.

Carlota Subirós

Carlota Subirós és directora teatral, dramaturga i traductora. Llicenciada en Direcció Escènica i Dramatúrgia (Premi Extraordinari de l’Institut del Teatre 1997) i en Filologia Italiana (Premi d’Honor de la Universitat de Barcelona, ​​2001).

Entre les seves direccions destaquen la primera adaptació escènica de la novel·la de Doris Lessing El quadern daurat (reconeguda amb sis Premis de la Crítica 2020, entre els quals a la Millor Dramatúrgia i la Millor Direcció); La nit de la iguana i La rosa tatuada de Tennessee Williams, i Sol Solet i Maria Rosa, d’Àngel Guimerà. En els darrers anys també ha signat la dramatúrgia i direcció de dos espectacles de creació sobre l’activisme polític: Una lluita constant, basat en diversos moviments de reivindicació social des de 1968 fins a l’actualitat, i Grrrls!, a partir de manifestos feministes del segle XX i XXI.

Per altra banda, Carlota Subirós ha traduït al català més de vint obres teatrals, d’autors com David Mamet, Luigi Pirandello o Wallace Shawn, així com dos importants manuals pràctics: L’ofici de dirigir, de la directora britànica Katie Mitchell (Angle Editorial i Institut del Teatre, 2018) i El llibre dels Viewpoints, d’Anne Bogart (que serà publicat igualment per Angle Editorial i l’Institut del Teatre el 2022).

A banda de les seves adaptacions d’obres literàries per a l’escena, és autora de la cantata Al bell mig de la terra (L’Auditori, 2015) i de la peça per a públic familiar La llavor del foc (Temporada Alta, 2016, 2017 i 2018).

Entre 2003 i 2011 va formar part de l’Equip de Direcció Artística del Teatre Lliure. Entre 2013 i 2020 va formar part del Comitè de Lectura del Teatre Nacional de Catalunya. És professora del departament de Dramatúrgia i Escenificació de l’Institut del Teatre de Barcelona.

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%).

Et pot interessar
Curs
El actor y la escena, del texto hacia la acción
Taller d’interpretació
Del 25/09/2018 al 30/10/2018
Curs
Greatest Hits/Grans cops
Curs d’interpretació anual
Del 10/10/2018 al 12/06/2019
Curs
Paraula, cor i pensament (organització emocional del text teatral)
Taller d’interpretació
Del 22/10/2018 al 27/10/2018
Curs
Interpretar con “La cualidad”
Taller d'interpretació per a actors professionals
Del 10/12/2018 al 20/12/2018