caesen
Curs

Voluntat pròpia o destí?

Seminari avançat de dramatúrgia
Professor: Ceren Ercan ,
Dates
Del 15/07/2019 al 17/07/2019
Horaris
De dilluns a dimecres de les 10h a les 14h i de les 15:30h a les 17:30h
Preu
200€
Més informació

Total hores: 18h

Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

> Inscripció
Descomptes i promocions
Descripció del curs

Una de les dramaturgues turques més representades internacionalment proposa un curs per parlar del món que dissenyem per als nostres personatges i preguntar-nos fins a quin punt els deixem lliures o els permetem que ens sorprenguin.

D’ençà que a la seva Poètica Aristòtil va definir la tragèdia com una imitació de l’“acció”, qualsevol que vulgui escriure una obra ha de començar pensant en l’“acció” (fins i tot, per exemple, a Tot esperant Godot de Beckett, en què Estragon i Vladimir romanen inactius mentre esperen Godot). Aristòtil afirma que el personatge es defineix mitjançant accions. Tanmateix, si Èdip, per exemple, que intenta escapar del seu destí, només fa que confirmar el seu propi fat sempre que intenta actuar per voluntat pròpia, aleshores qui dirigeix realment les seves accions? Déu, ell mateix o l’autor?

En aquest taller, parlarem del món que dissenyem per als nostres personatges tot pensant en l’“acció”. Fins a quin punt els deixem lliures? Els permetem que ens sorprenguin o que se sorprenguin a si mateixos? Estem oberts a la possibilitat que canviïn el seu món o el món en si?

Durant aquest tres dies, amb materials diversos que aniran des d’exemples de dramatúrgia contemporània a Black Mirror: Bandersnatch, compartirem la nostra experiència d’escriptura debatent la perspectiva de construir un món en una obra (en què viuen i es mouen personatges) al voltant de la qüestió de “voluntat pròpia o destí”.

Aquesta autora forma part del projecte Fabulamundi. Playwriting Europe.

Ceren Ercan

Després de graduar-se al Departament de Crítica Teatral de la Universitat d’Istanbul, va continuar els seus estudis al Departament de Cinema de la Universitat de Màrmara. Des de l’any 2003, treballa com a dramaturga al Teatre Municipal Bakirkoy. És una de les fundadores del projecte ‘New Text New Theatre’ de Galata Perform, on ofereix cursos de formació i assessoria en dramatúrgia.

L’any 2007 va cofundar Oyun Deposu i va treballar a l’equip creatiu per a la seva obra The Ugly Human-Ling, traduïda a tres idiomes, representada en nombrosos festivals d’Europa i publicada a la revista alemanya Theater heute. L’any 2010 va prendre part en el taller de dramatúrgia de Simon Stephens a la Sala Beckett.

És la directora i coautora de l’obra Istenmeyen, estrenada al 19è Festival de Teatre Internacional d’Istanbul l’any 2014. Istenmeyen també s’ha representat al Chantier d’Europe de París, organitzat pel Théâtre de la Ville, i al Phoenix Theatre Ensemble de Nova York.

The Rebellion Day of Dogs, inspirada en Madame Bovary, es va representar per primer cop en una coproducció entre el Sao Luiz Teatro Municipal de Lisboa i Platform l’any 2016.

Posteriorment, Ercan va començar a treballar en la trilogia de Turquia formada per I Love You Turkey, Berlin Time i Tehran Dream. I Love You Turkey continua representant-se en un teatre municipal d’Istanbul. Berlin Dream continua aplegant públic a Istanbul arran de la col·laboració entre Fringe Ensemble i Platform i també s’ha representat en alemany a Bonn.

Ceren Ercan treballa actualment en Tehran Dream. També treballa com a assessora de guions i de dramatúrgia i dóna classes de cinema i de dramatúrgia a la Universitat Bahcesehir.

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%).

Formulari d'inscripció
Et pot interessar
Estirant el fil
Curs d’iniciació a l’escriptura dramàtica
Del 08/07/2019 al 13/07/2019
L’infern latent
Seminari avançat de dramatúrgia
Del 18/07/2019 al 20/07/2019
El mite de la precisió
Taller de dramatúrgia actoral per a intèrprets, directors/-res i dramaturgs/-gues
Del 08/07/2019 al 13/07/2019
Aproximació a la vida. Escenes de Txèkhov
Taller d’interpretació per a actrius i actors professionals
Del 15/07/2019 al 20/07/2019
Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar