Curs

Yo soy mis privilegios. La escritura como herramienta hacia la diversidad en escena

Curs especialitzat d’escriptura teatral
Professora: Denise Duncan ,
Dates
Del 20/01/2022 al 24/03/2022
Horaris
Dijous d'11h a 14h
Preu
320€
Idioma
Castellà
Més informació

Total hores: 30h (10 sessions)

Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

Descripció del curs

Aquest curs serà de caràcter presencial. En cas que finalment no sigui possible fer-lo a la Sala Beckett, serà virtual.

¿Es posible escribir desde el privilegio y que eso signifique avanzar hacia la diversidad en escena? ¿Se puede reescribir la historia desde la ficción? ¿Cómo se construye un relato que incluya a más personas que el actual? ¿Cómo ha evolucionado la representación y la representatividad en la escena catalana y mundial?

El curso es téorico y práctico. La teoría se dividirá en tres áreas: conceptos indispensables a la hora de abordar la diversidad étnica en la escritura teatral; conceptos básicos de dramaturgia, y posibilidades de actualización, reescritura y adaptación de textos existentes. La práctica, que irá de la mano de la teoría, se realizará con ejercicios prácticos de escritura de escenas propias y/o trabajo a partir de diversos textos propuestos.

El taller está dirigido tanto a personas interesadas en la escritura teatral como a directores y directoras que quieran entender más a fondo el proceso de apertura a la diversidad en escena, así como a intérpretes que trabajen sobre sus propias creaciones, pero que tengan en común un interés por ampliar el espectro y la mirada hegemónica generalizada.

Aquesta autora forma part del projecte Fabulamundi. Playwriting Europe.

Denise Duncan

Directora i dramaturga. Membre fundadora del Col·lectiu Tinta Negra. Membre del Consejo Asesor de la revista Acotaciones (RESAD 2020-).

Entre les seves estrenes teatrals hi ha El combat del segle/El combate del siglo (Sala Beckett/Teatre Principal de Palma/Festival Grec/Centro Dramático Nacional; autoria i direcció), Negrata de merda (Teatre Tantarantana; autoria i direcció), Henrietta, el musical (Teatro Nacional de Costa Rica, 2021), Una dona en el mirall (Sala Atrium; autoria i direcció) i La Taverna dels Bufons (Teatre Romea; coautora), entre d’altres.

Ha guanyat premis com l’accèssit del Premio para textos teatrales Marqués de Bradomín i el Premi Ciutat de Manacor de Teatre Jaume Vidal Alcover. Ha estat autora del VII Laboratori d’Escriptura Teatral de la Fundació SGAE 2019 i autora resident de la Sala Beckett la temporada 2019-2020.

Treballa com a guionista freelance per a la productora de Costa Rica Fulfierros (2014-), és part del talent de guionistes de Cattleya Producciones (2021-) i és voluntària del programa  “Señoras Freedom” a les presons de dones de Barcelona Wad Ras y Brians (2020-).

Desenvolupa habitualment tasques d’organització de taules rodones, és conferenciant i assessora en temes de raça, racisme i tractament de la diversitat ètnica en la ficció.

Duncan és Graduada del Postgrau Social Media Content: Community Manager i Content Curation (2017). Màster en Estudis Teatrals i Audiovisuals a la Universidad de la Coruña (2004). Llicenciada en direcció i dramatúrgia a l’Institut del Teatre de Barcelona (2012), Llicenciada en Arts Dramàtiques (2004) i Llicenciada en Comunicació Col·lectiva amb èmfasis en Periodisme a la Universidad de Costa Rica (2004).

Denise Duncan va ser autora resident de la Sala Beckett durant la temporada 2019-20. El combat del segle és el text escrit durant aquest període i va ser estrenat l’octubre de 2020.

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%). En el cas que l’alumne es doni de baixa, se li retornarà el 75% de la matrícula, sempre que ho comuniqui, com a mínim, 10 dies abans de l’inici del curs.