‘Els ossos de l’irlandès’, de Víctor Borràs, premi Quim Masó

Divendres 21 octubre 2022

El XVI Premi Quim Masó a la producció teatral en llengua catalana ha estat atorgat al projecte Els ossos de l’irlandès, de Víctor Borràs Gasch. L’obra premiada, produïda per Teatre Nu que dirigirà Xavi Ricart i protagonitzaran Ivan Benet, Norbert Martínez i Ernest Villegas, explica la història del Llorenç, un home que, sobtadament, demana als seus amics, Héctor i Xevi, de veure’s un moment. No els ha dit què vol. Però diu que és important. I deu ser-ho, perquè aquell dia plou moltíssim i no ve de gust sortir de casa. Però no es pot esperar precisament perquè plou com fa anys que no plovia i, al poble, hi ha rieres disposades a desenterrar secrets que es creien oblidats.

Les altres obres finalistes del premi han estat L’Ada Colau (es) compra un pis a Passeig de Gràcia, presentat per Sixto Paz Produccions, i No estàs sola, presentat per LaLula.

La proposta guanyadora ha rebut una dotació de 20.000 € per a la producció de l’espectacle, que s’estrenarà a Temporada Alta 2023.

El text va ser becat per la Sala Beckett la temporada 2020-21, un ajut a l’escriptura teatral atorgat prenent en compte la complicada situació que va viure l’autoria teatral amb la pandèmia. El resultat d’aquests ajuts es va presentar en el marc de l’Obrador d’estiu en forma de lectura dramatitzada.