Espectacle

35m²

de Pedro Morales i Rafa Rodríguez
Dates
Del 19/06/2015 al 21/06/2015
Horari

divendres, 19 de juny, 21.30h

dissabte 20 i diumenge 21 de juny, doble funció (18.30h i 21.30h)

Durada
1h 40m
Espai
Sala Beckett – Gràcia
Preu
5€

Sinopsi

L’oficinista espera cada setmana que arribi una carta, les paraules d’una noia que estima i que li recorden que no tot va tan malament. Emboirat per l’entorn, l’oficinista no podrà resistir la notícia del trencament d’aquesta correspondència. Tot sembla estar perdut… però, de vegades, la bogeria, el deliri, les persones estranyes i la imaginació poden intervenir al teu favor. S’ha de saber encaixar alguns cops, tot i que vinguin amb mala llet.

Presentació

Penseu en un còctel en què els ingredients són textos extremadament profunds, actuacions meticuloses, ordre absolut i un toc de caspa. Doncs bé, aquí no hi ha res d’això, 35m² és tot el contrari. Es tracta d’un “engendro del Averno” que ha sorgit de la ment de la tropa de tarats de la tercera fornada dels Malnascuts. Un gitano que tradueix Lorca, l’últim punk de la península ibèrica i un ventríloc una mica boig són alguns dels “persons” que surten a escena a liar-la. Amb algun objectiu? Who knows… Pilla el teu número i espera el teu torn. Rafa Rodríguez

Sobre ELS MANASCUTS

El projecte ELS MANASCUTS sorgeix de la necessitat d’un grup de joves interessats en la pràctica teatral que, amb la voluntat de dur a terme projectes de recerca artística amb el màxim rigor i profunditat, contacten amb la Sala Beckett per tal que els aculli en el marc de les activitats del seu Obrador.
L’estructura i funcionament d’Els malnascuts prova d’imitar la dels grups de teatre jove de les sales berlineses. A Berlín, totes les grans sales de teatre tenen un grup de teatre obert, supervisat per un pedagog teatral, pel qual cada temporada passen joves que munten espectacles que s’estrenen al mateix teatre al qual pertanyen. Els joves que hi participen ocupen tots els rols d’una creació teatral per acabar fent una peça pròpia. Concretament, el grup amb què s’emmiralla Els malnascuts és el P14 de la Volksbühne de Berlín.
Després que quatre joves tinguessin l’oportunitat de conèixer el funcionament d’aquest grup, van proposar a la Sala Beckett d’emprendre el mateix camí. Així doncs, l’Alba Saez Piñol (21 anys), l’Elena Martín Gimeno (22), el Guillem Barbosa Pérez (20) i l’Anna Serrano (22), amb l’enllaç a Berlín de Max Grosse Majench (20), coordinen aquesta plataforma.
Els malnascuts ajunta cada semestre joves interessats en la creació d’un projecte teatral, i els ofereix l’espai i les eines per fer-ho. No es tracta d’una companyia estable professional de teatre, sinó que els joves creadors fan un procés voluntari, no remunerat, de recerca creativa conjunta. Tampoc es tracta d’una escola. És una plataforma oberta i gratuïta per a tots aquells que tinguin entre 18 i 30 anys i vulguin provar-se com a actors, dramaturgs, directors, escenògrafs… en un projecte experimental, dins d’una sala de prestigi de la ciutat.

ELS MALNASCUTS i Sala Beckett

Autoria: Pedro Morales
Dramatúrgia: Pedro Morales i Rafa Rodríguez
Direcció: Rafa Rodríguez

Intèrprets: Blanca Garcia Lladó, Arnau Comas, Oriol Puig, Joan Sentís, Núria Florensa i Joana Olasagasti

Escenografia: Marina Garmendia, Ana Lòpez i Martí Pavia
Il·luminació: Adrià Botella i Carles Sanchis
Vestuari: Mònica Ibar i Hussam Barkaoui
Músics: Nico Martínez, Arnau Abella, Miquel Sala i Jaume Sánchez
Audiovisuals: Marina Garmendia i Carlos Martínez-Peñalver
Assistent de direcció: José Mellinas
Fotografia: Tomàs Moya

Coordinació d’ELS MANASCUTS: Guillem Barbosa, Max Grosse Majench, Elena Martín, Alba Saez i Anna Serrano

Una proposta d’ELS MALNASCUTS, el laboratori de creació jove de la Sala Beckett