caesen
Concert

40 años de éxitos del posfranquismo español

Las víctimas civiles
Companyia
Las víctimas civiles
Data
03/03/2018
Horari

A les 20h

Espai
Sala de dalt
Preu
12€ | Personatges de la Beckett 8€
Descomptes i promocions

Las víctimas civiles

Las víctimas civiles, el primer grup de la història de la música en valencià que canta en castellà, van nàixer en una antiga caserna okupada de la Guàrdia Civil, a la Barceloneta, l’any 2003, durant les multitudinàries protestes contra la Segona Guerra de l’Iraq. Aquell edifici, un dels múltiples usurpats pel col·lectiu Miles de Viviendas al llarg de la seua història, albergava diversos immigrants valencians, entre ells, Marc Sempere i Pau Miquel Soler, membres del grup de combat-rock Jalea Real. L’arribada a la casa del poeta també valencià Héctor Arnau va suposar una comunió en l’exili que va provocar un improbable pacte: en un futur no menys probable, Héctor, amb els seus poemes, i Pau Miquel, amb els seus ritmes, donarien a llum un disc el nom del qual ja era llavors 40 años de éxitos del posfranquismo español.

Moltíssimes llunes després, i després de diverses temptatives artístiques, Arnau, amb diversos poemaris publicats i portats a escena, i Soler, amb l’experiència com a líder d’Arthur Caravan, van reprendre l’antiga promesa i es van aliar amb els companys “caravanians” Pau Aracil i Toni Blanes, i el trompetista del grup Polonio, Ernest Aparici, per a assemblar una banda de punk-rock carnavalesc que conjuminara els desitjos musicals més lúdics amb lletres líriques i/o humorístiques, sempre descarnades en la crítica. Amb uns mesos de retard respecte a les pitjors de les profecies, i amb l’ombra encara llarga i pesada del dictador sobre la convivència políticosocial en aquestes terres, ací estan aquests èxits del posfranquisme patri que pretenen instruir i fer ballar a un mateix temps tant a les classes populars com als intel·lectuals més circumspectes.

D.O. València

Sota l’encapçalament de D.O. València, i seguint el format de D.O. Illes Balears que vam promoure la temporada passada, volem afavorir l’exhibició d’espectacles creats per artistes valencians i ser-ne altaveu. Durant tres setmanes acollirem diverses propostes representatives del panorama escènic valencià que aniran acompanyades de dues xerrades que ens ajudaran entre millor la situació cultural dels artistes de la terreta. Amb cicles com aquest volem donar a conèixer la creació contemporània d’altres territoris a Catalunya.

Percussió de monyica lenta i redoble americà: Toni Blanes
Trompetista dels murs de Jericó, pianista del Lusitania: Ernest ‘Apa’ Aparici
Guitarra comare slap-and-pop: Pau Aracil
Enginyer xirimiter, clarinet, soprano, baríton i flauta: Cato 14
Productor ideòleg, multinstrumentista esfèric i arranjador visionari: Pau Miquel Soler
Guitarrista i director de cine d’avantguarda: Rubén Marín
Cantant i liróforo celeste: Héctor Arnau

Et pot interessar
Espectacle D.O. València
Llopis
de Xavo Giménez
28/02/2018
Espectacle D.O. València
Síndrhomo
de María Cárdenas
Del 01/03/2018 al 02/03/2018
Espectacle D.O. València
Ultramarins
de Paco Zarzoso
Del 15/03/2018 al 18/03/2018
Taula rodona D.O. València
La dramatúrgia valenciana actual: textos i contextos
Una conversa postfunció entre Paco Zarzoso i Ramon X. Rosselló
16/03/2018
Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar