Recital

Al cau de les paraules

Recital d'Estel Solé i Gemma Humet
Data
04/12/2018
Horari

A les 20h

Espai
Sala de dalt
Preu
10€ | Personatges de la Beckett 8€

Una proposta de la poeta i actriu Estel Solé i de la pianista i cantant Gemma Humet, dues de les veus joves més potents del nostre país. Aquest espectacle entrellaça la seva música i poesia en un projecte que reivindica la creació femenina. Les dues componen un viatge poètic-musical carregat de força i personalitat.

Estel Solé

Estel Solé (Molins de Rei, 1987) és escriptora i actriu. D’entre les seves obres destaquen Animals de companyia (Editorial Comanegra), que va ser la seva primera dramatúrgia; la novel·la Si no puc volar (Editorial Rosa dels vents); i els seus llibres de poesia Dones que somiaven ser altres dones (Edicions Galerada) –Premi Amadeu Oller 2011- i Si uneixes tot els punts (Edicions Galerada). Actualment escriu al suplement cultural Ara Play del Diari Ara i setmanalment fa una secció al programa No ho sé de RAC1. Ha treballat també com a docent impartint classes d’escriptura creativa i ha fet de reportera i presentadora de televisió i de productora teatral.

Gemma Humet

Gemma Humet (Terrassa, 1988) és una cantant i pianista catalana. S’ha format en cant jazz a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). L’abril de 2015 va treure el seu primer disc, Si canto enrere, i el 2017 el seu últim treball Encara. Col·labora habitualment amb Toti Soler formant part dels espectacles Liebeslied, U, set, u, quatre: segar i batre o L’Ovidi, poema sense acabar (homenatge al desaparegut Ovidi Montllor, juntament a l’actor Joan Massotkleiner). També ha col·laborat amb el guitarrista Toni Xuclà, amb qui han presentat per sales i auditoris de tot Catalunya el disc: Espriu, amb música ho escoltaries potser millor, en el qual la cantant va posar veu a dos poemes musicats de Salvador Espriu, el conegut Aquesta pau és meva i A la vora del mar.

Festival Alcools

El festival Alcools vol portar la poesia contemporània a escena, aixecar espectacles poètics d’alt nivell i posar de manifest el bon moment de la poesia catalana actual, a banda d’estrènyer els lligams entre el món de la poesia, la música i el teatre. Va néixer el 2015 a La Seca-Espai Brossa amb l’objectiu de treure un moment la poesia dels bars i instal·lar-la als teatres, a fi d’arribar a més gent, convertir-la en un fet quotidià. I ara el festival fa front a la cinquena edició amb el trasllat consolidat a la Sala Beckett i amb el propòsit de créixer: enguany el festival és un cop al mes i s’allargarà tota la temporada.

Alcools és el recer dels grans poetes d’avui i dels músics, dels rapsodes i dels oïdors, del públic que estima la paraula ben dita i de la gent a qui agrada xerrar i escoltar.

Intèrprets: Estel Solé i Gemma Humet

Festival Alcools

Direcció: Andreu Gomila
Organitza: Sala Beckett/Obrador Internacional de Dramatúrgia
Amb el suport de: Ajuntament de Barcelona, Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Institució de les Lletres Catalanes i Universitat Oberta de Catalunya
Amb la col·laboració de: Institut d’Estudis Baleàrics