CA ES
Espectacle

AMNÈ(I)S(T)IA

de Chokri Ben Chikha
Dates
Del 07/11/2018 a l'11/11/2018
Horari

De dimecres a dissabte, 20h

Diumenge, 18h

Espai
Sala de dalt
Preu
12€ | Personatges de la Beckett 8€
> Comprar entrades

Dins del Cicle Terrors de la ciutat. Escenaris de conflicte i de por presentem, en col·laboració amb l’Institut del Teatre, un espectacle de Chokri Ben Chikha, creador i actor belga. Una proposta concebuda amb alumnes de l’Institut sobre els prejudicis i les pors col·lectives i la seva relació amb els mitjans de comunicació.

Sinopsi

Què fem amb persones que prenen decisions extremes que les col·loquen fora de la societat? Què en fem de les persones que són considerades un perill per a la societat quan es penedeixen de la seva tria i volen tornar? Els oferim una segona oportunitat o les oblidem?

AMNÈ(I)S(T)IA se submergeix en el passat col·lectiu i en la realitat sociopolítica precària actual: quina lliçó podem aprendre d’un període de la història en el qual la integració dels fanàtics era un tema candent? Podem treure conclusions a partir de l’amnistia tàcita (sense judici ni condemna) del franquisme, després de la dictadura de Franco i durant la transició? Com encarem el retorn a la societat civil de combatents radicalitzats a Daesh —ara que el califat s’està desintegrant? Hem d’oblidar i perdonar? Hi ha possibilitat de reconciliació? Quines són les conseqüències per a les famílies amb passat -i potser present- franquista? I per a les famílies dels partidaris de Daesh? Què passaria si les dues parts es trobessin cara a cara?

IT Teatre

IT Teatre és un projecte innovador i de recerca de l’Institut del Teatre, relacionat amb les tècniques i les estètiques més contemporànies, que permet als graduats i graduades de totes les especialitats de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) un apropament pedagògic i professional a la realitat actual de l’espectacle.

El projecte IT Teatre neix el curs acadèmic 2016-2017 amb la voluntat de facilitar la inserció dels graduats i graduades de l’ESAD en la societat teatral. Entès com a darrer pas pedagògic i primer contacte amb la realitat de la professió, IT Teatre els ha de proporcionar l’oportunitat de participar en un procés creatiu i de producció complet. Aquest període d’aprenentatge i treball culmina amb l’estrena i representació en diversos teatres del circuit professional.

Aquest espectacle forma part de la Biennal de Pensament Ciutat Oberta de Barcelona.

Text i direcció: Chokri Ben Chikha
Coreografia: Laura Neyskens

IT Teatre*
Graduats de direcció i dramatúrgia:
Laura Teresa Batllori Rodrigo
Judit López Torras

Graduats d’interpretació:
Jaume Forés Juliana
Anna Maruny Castillón
Eleazar Masdeu García
Tamara Ndong Bielo
Martina Pérez Vilarasau
Júlia Santacana Vall
Elena Santiago García
Joana Maria Sureda Matamalas
Martina Tresserra Pi
Omar Tubau Canut

Coordinació del projecte IT Teatre: Ramon Simó i Pepelú Guardiola
Assessorament dramatúrgic: Carles Batlle

IT Tècnica**
Equip tècnic de la gira (luminotècnia, so i maquinària escènica): Alumnes en pràctiques de l’Escola Superior de Tècniques de les Arts de l’Espectacle (ESTAE)

Producció tècnica i gira: Laura Gutiérrez

Una coproducció de l’Institut del Teatre, Temporada Alta i Action Zoo Humain amb la col·laboració del Centre d’Arts Escèniques de Terrassa (CAET), Sala Beckett, KASK/Faculty of Fine Arts/University College Ghent

*El projecte pedagògic IT Teatre ofereix als graduats en arts escèniques de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) de l’Institut del Teatre, com a part última de la seva formació, la possibilitat de treballar en una creació artística professional vinculada a les formes contemporànies de l’espectacle i la seva representació en teatres públics o privats del circuit habitual d’exhibició.

** El projecte pedagògic IT Tècnica ofereix als graduats de l’ESTAE i a persones que hagin assolit cicles formatius de grau superior d’Imatge i so la possibilitat de dur a terme la gestió tècnica de diferents projectes artístics o participar en gires professionals de peces escèniques de teatre, dansa o òpera.

Et pot interessar
Ofici de tenebres
de Joan Rusiñol
Del 03/10/2018 al 04/11/2018
Blues
de Sergi Pompermayer
Del 03/10/2018 al 04/11/2018
La benvinguda
de Marc Guevara
Del 15/11/2018 al 02/12/2018
Espectacle
Una lluita constant
de la Ruta 40 i Carlota Subirós
Del 14/11/2018 al 08/12/2018
Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar