caesen
Espectacle

AJORNAT – Avinguda Nacional

de Jaroslav Rudiš
Traductora
Naila Rami
Direcció
Martí Torras Mayneris
Dates
Del 29/04/2020 al 10/05/2020
Horari

De dimecres a dissabte, 20:30h
Diumenge, 18:30h

Espai
Sala de dalt
Preu
De 10€ a 18€

Es fa dir Vandam. Com Jean-Claude van Damme. És un heroi. Un guerrer. Continental. Ho sap tot dels combats. Tant en un sentit personal com històric. Té una opinió sobre tot. La política. Les dones. El món.

El 1989, a Praga, va marxar per l’Avinguda Nacional, on el 17 de novembre va tenir lloc una manifestació que va portar a la caiguda del règim comunista a l’antiga Txecoslovàquia. Va ser Vandam qui, amb el seu primer cop de puny, va fer girar les rodes de la història, tal com diu ell. D’això fa molt de temps, però. Des d’aleshores, pinta els terrats dels blocs de pisos als afores de Praga. I al vespre, seu al bar Severka. Aquest és el seu món. Aquí fan celebracions. Aquí xerren. És aquí on discuteixen de política. Es aquí on reneguen. És aquí on Vandam, de tant en tant, trenca les dents d’algú i dóna lliçons sobre la vida, tal com diu ell. Li agrada la Lucka, la noia de la barra, una dona simpàtica carregada d’energia i plena de blaus, com ell. Li agradaria sortir amb ella. I potser ella amb ell. Però no és fàcil. Tots dos tenen moltes ferides del passat.

En un monòleg corprenedor, Vandam explica les seves accions heroiques. Antics combats i guerres. Tot esperant que arribin més guerres i més combats. Explica la història de l’Europa d’avui. Parla de la seva família. Del seu pare. Del seu avi. I del seu fill, que no pot veure en persona. A Vandam li encanta xerrar i li agrada provocar. Potser, de vegades, aixecant el braç dret, evocant la salutació dels romans. Per tot seguit dir: “Humor txec”.

Avinguda Nacional, del dramaturg txec Jaroslav Rudiš, és la culminació del projecte internacional de creació escènica Fabulamundi. Playwriting Europe, que vol promoure el coneixement i l’intercanvi de textos i autors entre els diferents països membres. La Sala Beckett en forma part conjuntament amb teatres d’Alemanya, Àustria, França, Itàlia, Polònia, República Txeca i Romania.

Autor: Jaroslav Rudiš
Traductora: Naila Rami Oms
Director: Martí Torras Mayneris

Repartiment: Patricia Bargalló, Josep Julien, Oriol Roca i Manel Sans

Escenografia: Judit Colomer
Il·luminació: Gane Gil
Figurinista: Fàtima Campos
Espai sonor: Oscar Villar
Música: Oriol Roca
Assessorament en lluita escènica: Isaac Morera
Ajudantia de direcció i moviment: Fàtima Campos
Una producció de la Sala Beckett en el context del projecte Fabulamundi. Playwriting Europe.

 

Et pot interessar
AJORNAT – Todas las flores
de Bàrbara Mestanza
Del 06/05/2020 al 31/05/2020
Licaó. Apologia del desig
de Dimitris Dimitriadis
Del 21/04/2020 al 26/05/2020
Espectacle
Avinguda Nacional
de Jaroslav Rudiš
Del 10/11/2020 al 29/11/2020
Espectacle
El combat del segle
de Denise Duncan
Del 20/10/2020 al 22/11/2020
Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar