Espectacle

Dels intestins una soga i del cul un sac de gemecs

d'Íntims Produccions i David Climent
Direcció
David Climent
Dates
Del 09/03/2022 al 03/04/2022
Horari

De dimecres a dissabte, 20:30h
Diumenge, 18:30h

Durada
1h 10min
Espai
Sala de dalt
Preu
De 10€ a 20€

En aquest espectacle es fan servir llums estroboscòpiques

 

 

 

Col·loqui postfunció 18/03

Sinopsi

Tot s’acaba. Tot fa un pet. Nosaltres som un gran pet universal. I què hem de fer-hi?

Hi ha una gran evidència. Totxs la veiem. Ara bé, cap de nosaltres sap com ficar-s’hi, com girar-s’hi, com fer-li front. Fa molta por, eh? Fa una por tremenda. És impossible, és impossible, és impossible fer-hi alguna cosa. Com podríem fer alguna cosa? Quina cosa podríem fer possible?

Quietxs, quietxs, totxs quietxs. Esperem una tempesta, un llamp, un tro. Esperem que baixi lo Cristo gros i ho vegi. Una veu que digui. Una veu! Una veu que digui! Una veu que digui i un cos que faci. I nosaltres els oients, que s’hi llencen, què fan? Què fan, què fan, què fan! Una gran màscara de núvols nocturns, amb dents d’estrelles i ulls d’estrelles, i nas de remolí d’estrelles. Una veu que diu i un cos que fa, sí. Un cos que… s’atura, reflexiona i s’hi queda. Pensa què fer. Ens en sortirem si pensem. El pensament està col·lapsat, però ens en sortirem si pensem.

Tot s’acaba. Tot fa un pet. Nosaltres som un gran pet universal. I què hem de fer-hi?

Tot s’acaba. Mentiders! No s’acaba; acaba de començar! No estem morts i sí que estem vius! Morts, morts, morts. Tan morts ens veiem, que ja ho estem, si no hi fem res. Vius! Els últims moments de vida! La vida que travessa la vida mateixa, quan reconeix que la vida fuig. La mosca que creua l’habitació per posar-se a la punta del nas de qui serà cadàver d’aquí unes hores. Aquesta mosca som nosaltres, la mosca de la vida que assenyala la mort. La mosca negra i pudent que assenyala el femer, la merda, que hi menja, que s’hi rebolca, que hi troba noves energies per fer de mosca uns dies més. Una moscota negra i verda, grossa, que vola i vola i no deixa dormir.

Què en penseu de dormir?

Res de dormir, que bonic dormir i que inútil dormir. Dormir fa por i la mosca fa por també. I nosaltres som una colla de mosques, que ronden buscant una merda per viure i viure vivint.

Després del seu pas per la Sala Beckett amb Wasted de Kae Tempest dirigits per Iván Morales i Pool (No water) amb direcció del Col·lectiu VVAA, la companyia lleidatana Íntims Produccions enguany és resident a la Sala Beckett.

Aquest espectacle forma part del cicle Planeta Persona. Els límits de la crisi climàtica que proposem per posar en valor veus, accions, reflexions i formes de vida que poden ajudar-nos a comprendre i eixamplar els límits d’aquesta situació. Com recuperar un futur? Com desafiar uns temps de catàstrofes? Com construir nous mons en comú?

Creació: Íntims Produccions, David Climent, Clara Aguilar, Marc Salicrú, Joan Ros, Rita Molina i Albert Baldomà
Dramatúrgia i direcció: David Climent i Marc Cartanyà

Repartiment: Isaac Baró, Marc Cartanyà, Sandra Pujol i Oriol Tosquella

Espai escènic i il·luminació: Marc Salicrú
Música i espai sonor: Clara Aguilar
Vestuari: Joan Ros
Veu: Rita Molina
Producció executiva: Albert Baldomà
Comunicació: Codea Studio

Agraïments: Florian Schartner

Una producció d’Íntims Produccions amb el suport de la Sala Beckett, el Teatre de l’Escorxador de Lleida, el Teatre Foment de Juneda i el Teatre de la Unió d’Alpicat.

 

Et pot interessar
Espectacle
Obsolescència programada
d'Anna Maria Ricart Codina
Del 16/03/2022 al 10/04/2022
La màquina de parlar
de Victoria Szpunberg
Del 20/04/2022 al 08/05/2022
L’altre
de Roc Esquius
Del 28/04/2022 al 05/06/2022