Espectacle

Dybbuk

de Jan Vilanova Claudín
Direcció
Pau Roca
Companyia
Sixto Paz
Dates
Del 09/02/2017 al 12/03/2017
Horari

De dimecres a dissabte, 20:30h
Diumenge, 18:30h

Durada
1h 30m
Preu
18€

Sixto Paz és una de les companyies residents a la Sala Beckett. Des dels seus inicis, el grup ha estrenat gran part de les seves produccions a la Beckett, on ha anat creixent espectacle rera espectacle.

Després d’estrenar Dybbuk a Temporada Alta, la companyia farà estada a la Sala del Poblenou. Sota la direcció de Pau Roca, ofereix una reflexió a partir d’un fragment de realitat: ficció nascuda de fets i persones reals, de la mateixa manera que van construir la seva darrera producció, l’excel·lent hISTÒRIA. En aquest cas, s’inspiren en Romain Gary, escriptor que els anys 70 va crear un novel·lista fictici. Una reflexió sobre la idea de veritat, frau i ficció.

Sinopsi

Què impulsa una persona a crear un dels majors fraus de tots els temps?
Un engany genial, un truc de màgia extraordinari pel qual tot un país, França, al llarg de més de sis anys, admirarà i llegirà amb devoció un escriptor fictici: Émile Ajar.

Qui s’amaga, doncs, darrere Ajar? Romain Gary, un escriptor en declivi, cansat de la indiferència i les etiquetes que la crítica li ha col·locat a sobre. Per aquest motiu, Gary introdueix la seva pròpia creació a la realitat: demanarà al seu nebot que encarni a Émile Ajar, un nou escriptor dins el panorama de les lletres franceses. Milions de lectors, grans premis i fins i tot un Oscar marcaran la seva carrera literària.
Una història real. El somni de la creació total per fi assolit.

Però quin és el preu a pagar per posar la realitat als nostres peus?

Sixto Paz

La companyia va néixer l’any 2013 amb voluntat d’arribar per quedar-se. Formada per 7 individus no tots necessàriament lligats al teatre en els seus orígens, tenen clar que el teatre no és tan sols un art sinó també una forma de vida, i per tant, una activitat que ha de ser sostenible. Al llarg de la seva encara curta, però intensa trajectòria han reinventat la relació del teatre amb els espectadors, han promogut diverses iniciatives pel que fa a la manera d’arribar al públic i dialogar amb aquest abans, després i durant la representació. Però sobretot han sabut proposar obres d’actualitat i temes d’interès en cadascun dels seus treballs.

Autor: Jan Vilanova Claudín
Direcció: Pau Roca
Intèrprets: Patrícia Bargalló, Pepo Blasco, Víctor Pi i Pau Roca (3, 4, 5, 11 i 12 de març el substitueix Bernat Quintana)

Escenografia: Paula Bosch
Il·luminació: Guillem Gelabert
Vestuari: Berta Riera
Música i so: Txume Viader
Moviment: Montse Colomé
Disseny cartell: Edu Buch
Fotografia cartell: Francesc Piñol

Ajudant de direcció: Jan Vilanova Claudín
Producció: Gerard Belenes i Adriana Nadal
Màrqueting: David Costa i Maria Antolín

Agraïments: Daniel Psenny, Sara Laszlo, Costa-Gavras, Florence Malraux, La perla29, Raquel Bargalló, Alberto Noel Calvillo, Dafnis Balduz, Manel Nadal, Roger Pujol, Joan Dausà, Hotel Melià Barcelona Sky, Edu Buch, Vicky Luengo, Enric Cambray, Júlia Bonjoch, Nuria Sanmartí, Pol Puigventós, Mireia Rey, Cristina Jover i Ariadna Cabrol

Una coproducció de Sixto Paz, Sala Beckett/Obrador Internacional de Dramatúrgia i Temporada Alta 2016

Et pot interessar
Xerrada
La prestatgeria de la Beckett
Trobada amb Sixto Paz a la Biblioteca Manuel Arranz
14/02/2017
Xerrada
Sixto Paz parla sobre ‘Dybbuk’
Trobada amb la companyia a la llibreria francesa Jaimes
21/02/2017
Xerrada
Suplanta una identitat a canvi de l’entrada!
Juga amb Sixto Paz i et tornem els diners de 'Dybbuk'
Del 09/02/2017 al 12/03/2017
Xerrada
Comenta ‘Dybbuk’ amb Sixto Paz
Col·loqui postfunció
23/02/2017