caesen
Espectacle

El combat del segle

de Denise Duncan
Traductor
Dates
Del 20/10/2020 al 22/11/2020
Horari

De dimarts a dissabte, 20h

Diumenge, 18h

Espai
Sala de baix

Arriba a la Sala de baix (per fi!) l’obra de Denise Duncan, autora resident de la temporada 2019-20, que s’hauria d’haver estrenat el mes de juliol en el marc del Grec 2020 Festival de Barcelona. La nova producció de la Sala Beckett encara Jack Johnson (Armando Buika) i Jim Jeffries (Àlex Brendemühl) en un duel sobre el racisme, les conseqüències de l’èxit, l’amor, la vida i el destí a partir de la història d’un boxejador que s’endinsa en el Paral·lel a principis de segle passat.

Sinopsi

A principis del segle XX un boxejador nord-americà arriba a Barcelona. Es diu Jack Johnson i ha estat el primer afroamericà que s’ha proclamat campió mundial de pesos pesats. Es va enfrontar a Jim Jeffries en l’anomenat “Combat de segle” i, contra tot pronòstic, el va guanyar. Una victòria contra el racisme. Johnson va haver de pagar un preu elevat pel seu triomf: una sentència injusta que el va fer abandonar el seu país natal. I encara que a Barcelona troba uns aires diferents, potser més lliures, Jack Johnson es veurà perseguit pels fantasmes del seu passat que, de la mà de tres cabareteres, el faran revisar la seva història i el record del seu rival, Jim Jeffries.

Denise Duncan va ser l’autora resident de la temporada 2019-20

Autoria i direcció: Denise Duncan
Traducció: Marc Rosich
Direcció musical: Marco Mezquida

Repartiment: Queralt Albinyana, Alex BrendemühlArmando Buika, Andrea Ros i Yolanda Sikara

Escenografia: Víctor Peralta
Il·luminació: Guillem Gelabert
Vestuari: Nina Pawlowsky
Espai sonor: Jordi Bonet
Fotografies: Kiku Piñol
Assessorament dramatúrgic: Isaias Fanlo
Assessorament en boxa: Xavier “Machete” Flotats
Assessorament en la coreografia: Jeanette Moreno Silva
Ajudantia de direcció: Xavi Buxeda Marcet

Una producció de la Sala Beckett, el Grec 2020 Festival de Barcelona, el Centro Dramático Nacional i el Teatre Principal de Palma

Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar