Espectacle

El desig del cor

de Caryl Churchill
Direcció
Lucia Del Greco
Dates
Del 10/11/2022 al 27/11/2022
Horari

De dijous a dissabte, 19:30h
Diumenge, 18h

Durada
1h
Espai
Sala de dalt
Preu
De 9€ a 18€

El dia 18/11 tindrà lloc la taula rodona Rols i vulnerabilitats, vinculada a l’espectacle, i dins del cicle La família (o la família?)

Sinopsi

El desig del cor parla d’una família disfuncional (com totes) que espera el retorn de la seva filla d’Austràlia. Durant aquesta espera, al menjador de casa es materialitzen els desitjos, les pors i les pulsions més viscerals que allunyen el pare, la mare i la tieta, del que s’espera d’ells, segons els rols que marca la societat. El model familiar té unes lleis clares, i hi ha coses que hi caben i coses que no: desitjar la teva filla, tenir por a la mort o menjar-te a tu mateix, són algunes de les coses que aquesta família pot arribar a imaginar, perquè dins de la imaginació cap tot.

Els personatges hauran d’exercir un control extrem perquè els seus pensaments no prenguin forma i no es facin reals, i tant les escenes còmiques i surrealistes com els conflictes més profunds passen per un mecanisme de censura. S’equivoquen i tornen a començar en un sistema de prova i error: entren en un bucle interminable, un bucle en què les paraules i les accions es repeteixen una vegada i una altra. No hi ha manera de sortir del bucle, perquè no hi ha manera de sortir dels traumes familiars.

Aquest espectacle forma part del cicle La família (o la família?), una proposta per reflexionar sobre el concepte de família des de diferents perspectives: els imaginaris, les relacions, les vulnerabilitats, les estructures socials, el món laboral, els sentits, les emocions…

Autoria: Caryl Churchill
Traducció, dramatúrgia i direcció: Lucia Del Greco

Repartiment: Sara Morera, Alícia Puertas, Vanessa Segura, Marc Tarrida Aribau i Armand Villén

Escenografia: Elisabet Rovira
Il·luminació: Quim Algora
Espai sonor: Llorenç Balaguer i Eduard Mauri
Fotografia: Núria Gascón
Assessoria de moviment: Ester Guntín
Producció: Pau Domingo

Agraïments: Albert Pérez, Dúo Fácil, Núria Gascón, Yara Himel, Marc Guanyabens, Nina Solà, Susana van Roessel, Vero Cendoya, Albert Baldomà Batlle, La Palomera, Guido Sarli, Ester Guntín, Gloria Balañà, Roberto Romei, Jordi Prat i Coll, Marta Rafa i Institut del Teatre

Una producció de Lucia Del Greco amb el suport de la Sala Beckett

Et pot interessar
Espectacle
La gran farsa
(Els jutges no porten botons vermells a la toga)
de Santiago Fondevila
Del 15/12/2022 al 08/01/2023
Travy
de Pau Matas Nogué i Oriol Pla Solina
Del 16/12/2022 al 15/01/2023
Espectacle
Asesinato de un fotógrafo
de Pablo Rosal
Del 18/01/2023 al 19/02/2023