Recital

El nus la flor

d’Enric Casasses
Data
13/04/2021
Horari

A les 20h

Espai
Sala d'assaig

Acostumats a veure l’Enric Casasses amb bandes de rock and roll —encara que siguin tan sui generis com Don Simón y Telefunken, Triulet o la Bel Canto d’en Pascal Comelade— és un plaer veure’l explorar amb tant d’encert una vessant més clàssica. El jove pianista i compositor Daniel Ariño ha musicat un recull de poemes d’en Casasses i n’ha fet un cicle per piano i veu —tant parlada pel mateix poeta com cantada per la Maria Mauri. Ariño beu de mil estètiques diferents: del modernisme al flamenc i de l’impressionisme al jazz. Aquest eclecticisme li escau als versos d’en Casasses, que de tot fa font i n’esquitxa poemes d’una rara saviesa gens alliçonadora i més aviat divertida, popular i apassionada.

El nus la flor és el llibre que ha donat a Casasses la categoria de “clàssic”. Va guanyar el premi Lletra d’Or 2019, avantsala de la concessió al poeta del premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2020. Segons l’autor, “aquest llibre és un moment vital d’uns pocs anys convertit en visió global de tot, és un poema del món que va agafant totes les formes i tons i estats d’ànim… i tan aviat parla de l’amor o relació íntima, com de la natura i la ciutat, i es planteja les preguntes filosòfiques i metafísiques, i fa assaig i crítica i sàtira i sarcasme de les coses i de les opinions literàries i vitals, i per això té forma de vers, de poesia en prosa, a vegades d’assaig, d’aforisme també molt, i gairebé també de petites narracions”.

Festival Alcools, poesia en escena

El festival Alcools vol portar la poesia contemporània a escena, aixecar espectacles poètics d’alt nivell i posar de manifest el bon moment de la poesia catalana actual, a banda d’estrènyer els lligams entre el món de la poesia, la música i el teatre. Va néixer el 2015 a La Seca-Espai Brossa amb l’objectiu de treure un moment la poesia dels bars i instal·lar-la als teatres, a fi d’arribar a més gent, convertir-la en un fet quotidià. El festival fa front a la seva vuitena edició, programant, de nou a la Beckett, un recital al mes de gener a maig de 2021.

Alcools és el recer dels grans poetes d’avui i dels músics, dels rapsodes i dels oïdors, del públic que estima la paraula ben dita i de la gent a qui agrada xerrar i escoltar.

Amb Daniel Ariño (piano), Enric Casasses (veu parlada) i Maria Mauri (veu cantada)

Festival Alcools

Direcció: Andreu Gomila

Organitza: Sala Beckett/Obrador Internacional de Dramatúrgia

Et pot interessar
Espectacle #jotambé
Sandra
de Daniela Feixas
Del 07/04/2021 al 02/05/2021
Espectacle #jotambé
Sota la neu
d'Anna Llopart
Del 07/04/2021 al 09/05/2021
Espectacle #jotambé
Amazones
d'Agrupación Señor Serrano
Del 10/04/2021 al 08/05/2021
Xerrada #jotambé
El gènere i el poder en el món de l’oci i la cultura
Xerrada a càrrec d'Ana Burgos García, Rocío Manzano i Elena Castro Córdoba
21/04/2021