Espectacle

Els malnascuts

de Pablo Macho Otero
Dates
Del 16/06/2014 al 21/06/2014
Horari

De dijous a divendres a les 21.30h
Dissabte a les 18h i a les 21.30h

Espai
Sala Beckett – Gràcia
Preu
Aquest espectacle es paga mitjançant “taquilla inversa”: l’espectador decideix el preu després de veure la funció.

Sinopsi

Mor el dia i al mateix temps neix la nit. Els carrers es buiden però sorgeixen els protagonistes d’aquesta obra. Éssers introspectius, angoixats per la confrontació entre la por i el coratge, entre el cinisme i el conformisme, entre l’amor i la soledat. Néixer, dormir. Morir, despertar. Tot succeeix en un contrast d’espais íntims i espais oberts en els quals buscaran una resposta, una llum, potser quan torna a sortir el sol… Una obra realísticament absurda cercant els límits del teatre.

Els malnascuts, laboratori de creació jove de la Sala Beckett

Del 19 al 21 de juny es podrà veure a la Sala Beckett de Gràcia el resultat del primer treball de creació escènica dut a terme per Els malnascuts, el Laboratori de Creació Jove de la Sala Beckett.
El projecte d’Els malnascuts sorgeix de la necessitat d’un grup de joves interessats en la pràctica teatral que, amb la voluntat de dur a terme projectes de recerca artística amb el màxim rigor i profunditat, contacten amb la Sala Beckett per tal que els aculli en el marc de les activitats del seu Obrador.
L’estructura i funcionament d’Els malnascuts prova d’imitar la dels grups de teatre jove de les sales berlineses. A Berlín, totes les grans sales de teatre tenen un grup de teatre obert, supervisat per un pedagog teatral, pel qual cada temporada passen joves que munten espectacles que s’estrenen al mateix teatre al qual pertanyen. Els joves que hi participen ocupen tots els rols d’una creació teatral per acabar fent una peça pròpia. Concretament, el grup amb què s’emmiralla Els malnascuts és el P14 de la Volksbühne de Berlín.
Després que quatre joves tinguessin l’oportunitat de conèixer el funcionament d’aquest grup, van proposar a la Sala Beckett d’emprendre el mateix camí. Així doncs, l’Alba Saez Piñol (20 anys), l’Elena Martín Gimeno (22), el Guillem Barbosa Pérez (19) i el Xavi Gamito García (20), amb l’enllaç a Berlín de Max Grosse Majench, coordinen aquesta plataforma.
Els malnascuts ha ajuntat i ajuntarà a partir d’ara cada semestre joves interessats en la creació d’un projecte teatral, i els oferirà l’espai i les eines per fer-ho. No es tracta d’una companyia estable professional de teatre, sinó que els joves creadors fan un procés voluntari, no remunerat, de recerca creativa conjunta i varien en cada nou projecte. Tampoc es tracta d’una escola. És una plataforma oberta i gratuïta per a tots aquells que tinguin entre 18 i 30 anys i vulguin provar-se com a actors, dramaturgs, directors, escenògrafs… en un projecte experimental, dins d’una sala de prestigi de la ciutat.
El febrer de 2014 es va fer la primera convocatòria oberta a tots aquells joves que volguessin crear una peça teatral i estrenar-la a la Sala Beckett. S’hi van presentar més de 300 joves i ara 15 d’aquests ja es troben en la recta final de la fase d’assaigs. Del 19 al 21 de juny mostraran a la Sala Beckett el primer d’aquests experiments teatrals.
Txiki Blasi i Pablo Macho (director i dramaturg, respectivament), en un procés de creació col·lectiva, han decidit partir del concepte del ‘malnascut’ i ampliar moments de la vida d’una sèrie de personatges que representen les esquerdes d’una ciutat, jugant a nivell conceptual i estètic amb l’espai interior i exterior de la persona i la ciutat. La peça s’anomena també Els malnascuts i inaugura aquesta plataforma amb què la Sala Beckett pretén iniciar un llarg camí d’experimentació per a joves que els permeti adquirir veu pròpia i sobretot experiència escènica de cara a un possible i desitjable futur professional.

Els malnascuts i Sala Beckett

Dramatúrgia: Pablo Macho Otero

Direcció: Txiki Blasi

Intèrprets: Ester Cabasés Llovera, Colette Casas Prohias, Maite Guilera Ballesteros, Blai Juanet Sanagustín, David López, Pablo Macho Otero, Laia Manzanares Tomás, Sergi Núñez de Prado i Laura Ramis

Espai escènic: Marta Albanell, Marta Lofi i Luna Nother
Vestuari: Marina Prats
Disseny de so i llums: Lluís Serra
Fotografia: Clàudia Serrahima
Ajudant de direcció: Oriol Pla
Coordinació i producció del projecte: Guillem Barbosa, Xavi Gamito, Elena Martín i Alba Saez
Una proposta d’Els malnascuts, el laboratori de creació jove de la Sala Beckett