caesen
Espectacle

Si existeix, encara no ho he trobat

de Nick Payne
Dates
Del 10/01/2013 al 02/02/2013
Horari

De dimecres a dissabte a les 21.30h
Diumenge a les 18.30h

Dissabte 2 de febrer, funció doble: a les 18:30h i a les 21:30h.

Durada
1h 35min
Espai
Sala Beckett – Gràcia
Preu
Aquest espectacle es paga mitjançant “taquilla inversa”: l’espectador decideix el preu després de veure la funció.

Sinopsi

La Terra està malalta i l’escalfament del planeta n’és un dels símptomes més evidents. Si no hi posem remei, tot se’n pot anar a la merda.
En un punt de la Terra, una família de classe mitjana. L’Anna és una noia de 15 anys sense amics i amb problemes de sobrepès. La seva mare, la Fiona, l’ha traslladat a l’escola on dóna classes per protegir-la del bullying que patia, cosa que ha empitjorat la situació. El seu pare, en George, un acadèmic ecologista obsessionat en acabar d’escriure un llibre i salvar el planeta, no aconsegueix adonar-se dels problemes de la seva filla ni de la frustració i la soledat que acompanyen la vida de la seva dona. L’arribada per sorpresa d’en Terry, germà d’en George, farà trontollar tots els silencis que ofeguen i amenacen aquest petit planeta que és, al cap i a la fi, la família.
Nick Payne utilitza el dolor, l’aïllament de l’Anna i el caos de la seva família com una metàfora per parlar de l’escalfament del planeta. O viceversa. O ambdues coses.

Presentació

Igual que los coches que esquivan al animal moribundo en mitad de la carretera, sin detenerse a intentar salvarlo, así vamos pasando de largo por la vida en numerosas ocasiones, incapaces de darnos cuenta de que, a veces, tenemos enfrente a alguien que necesita nuestra ayuda.
Todos necesitamos ser salvados, y sin embargo no nos atrevemos a pedir auxilio, como tampoco nos atrevemos a hacer una breve parada en el camino para salvar a quien pueda estar herido. Esto nos convierte en individuos perdidamente solos, en pequeños planetas solitarios girando en nuestra propia órbita, abandonados en la infinidad oscura del firmamento. Estamos solos porque construimos muros en lugar de puentes. Esto es lo que, en este su primer texto, nos muestra Nick Payne, a través de la historia cercana y reconocible de una familia que sólo sabe comunicarse a medias, rodeando así los problemas reales a los que se enfrentan, como la situación de acoso escolar que vive la hija adolescente. Es únicamente cuando llegan al extremo cuando los personajes se ven forzados a reaccionar, a salir de su propia órbita y a actuar.
Reducir es la propuesta del personaje del padre para salvar el universo. Pero es también la solución para salvar el pequeño universo de cada individuo. Reducir la velocidad de nuestras vidas hasta poder detenernos, poder mirar a los ojos del otro, con atención, y tender un puente. Sólo así seremos capaces de llegar a saber quiénes somos, y tal vez de rescatarnos mutuamente.

Marilia Samper

Autor: Nick Payne
Traducció: Violeta Roca
Direcció: Marilia Samper

Intèrprets:
George: Carles Gilabert
Fiona: Montse Germán
Terry: Pau Roca
Anna: Patricia Garcia
Escenografia: Núria Sanmartí
Vestuari: Gimena González Busch
Il·luminació: Ivan Tomás
Disseny Gràfic: Edu Buch
Fotografia cartell: Ivan Tomás
Making of i foto fixa: Ainoa Pons
Ajudant de direcció: Albert Massanas
Ajudant de producció: Jan Vilanova
Producció executiva: David Costa i Adriana Nadal

Agraïments: Guille Comín, Laura Galán, Mireia Rey, Pau Vaqué, Enric Planas, Paula Cosp, Xavi Vila, Família Buch, Estudi Nancy Tuñón – Jordi Oliver i tots els que ens heu donat el vostre temps i idees, a més d’aquells que tant ens heu ajudat en la difusió. No ens aturaran.

Un espectacle de Sixto Paz Produccions en coproducció amb Sala Beckett/Obrador Internacional de Dramatúrgia

 

Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar