Recital

Grans èxits

Recital homenatge a Manel Marí
Data
15/01/2019
Horari

A les 20h

Espai
Sala de dalt
Preu
10€ | Personatges de la Beckett 8€

El 2010, Josep Lluís Aguiló, Sebastià Alzamora, Manel Marí i Pere Joan Martorell, com quatre estrelles del rock, van publicar els seus grans èxits en un llibre que desbordava passió. Quatre poetes que compartien devoció insular, generació i amistat. Avui, any 2018, el més jove dels quatre mosqueters no hi és, malauradament desaparegut el gener passat. Per aquest i per molts altres motius, el festival ALCOOLS vol retre-li homenatge, amb els poetes amb qui va signar un volum memorable i alguns dels seus padrins, com Enric Sòria i Miquel de Palol.

Manel Marí

Poeta d’Eivissa i valencià d’adopció, va morir el 31 de gener de 2018 amb 42 anys. Va guanyar els premis València de poesia de la Institució Alfons el Magnànim, el premi Mallorca i el Ciutat de Palma de poesia. En destaquen els llibres No pas jo (2004), Deshàbitat (2006) i Tavernàries (2017).

Sebastià Alzamora

Escriptor de Llucmajor, guanyador dels premis Sant Jordi de novel·la i Carles Riba i els Jocs Florals de Barcelona de poesia. En destaquen els llibres Mula morta (2001), El benestar (2003) i La netedat (2018). La seva obra ha estat traduïda al castellà, francès, hebreu, italià i portuguès.

Josep Lluís Aguiló

Escriptor de Manacor, guanyador dels Jocs Florals de Barcelona. En destaquen els llibres Monstres (2005), Llunari (2008) i Banderes dins la mar (2017). La seva obra ha estat traduïda a l’anglès, castellà i francès.

Pere Joan Martorell

Escriptor de Lloseta, guanyador del premi Ciutat de Palma i Mallorca de novel·la. En destaquen els llibres Llibre de cera (2005), Dansa nocturna (2007) i La memòria de l’Oracle (2018).

Festival Alcools

El festival Alcools vol portar la poesia contemporània a escena, aixecar espectacles poètics d’alt nivell i posar de manifest el bon moment de la poesia catalana actual, a banda d’estrènyer els lligams entre el món de la poesia, la música i el teatre. Va néixer el 2015 a La Seca-Espai Brossa amb l’objectiu de treure un moment la poesia dels bars i instal·lar-la als teatres, a fi d’arribar a més gent, convertir-la en un fet quotidià. I ara el festival fa front a la cinquena edició amb el trasllat consolidat a la Sala Beckett i amb el propòsit de créixer: enguany el festival és un cop al mes i s’allargarà tota la temporada.

Alcools és el recer dels grans poetes d’avui i dels músics, dels rapsodes i dels oïdors, del públic que estima la paraula ben dita i de la gent a qui agrada xerrar i escoltar.

Amb Josep Lluís Aguiló, Sebastià Alzamora, Pere Joan Martorell i Miquel de Palol.

Festival Alcools

Direcció: Andreu Gomila
Organitza: Sala Beckett/Obrador Internacional de Dramatúrgia
Amb el suport de: Ajuntament de Barcelona, Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Institució de les Lletres Catalanes i Universitat Oberta de Catalunya

Amb la col·laboració de: Institut d’Estudis Baleàrics