Espectacle

La cremallera

Martí Sales
Direcció
Dates
Del 20/04/2018 al 22/04/2018
Horari

Divendres i dissabte, 20h

Diumenge, 18h

Durada
50 min
Espai
Sala de dalt
Preu
12€ | Personatges de la Beckett 8€

Martí Sales posa en escena el seu últim llibre, La cremallera (Males Herbes, 2016), un llarg poema sobre el nostre món, la nostra ciutat i la seva generació, una mena de Howl contemporani. La cremallera és un poema narratiu que canta la ciutat i els seus exploradors, l’amor que tot ho pot i l’aventura de perdre’s. És un viatge fulgurant al moll de l’os de l’altra cara de Barcelona i un encanteri esgaripat des de dalt de tot de la Muntanya Pelada. És un portal interdimensional i una operació a cor obert. És una crida a la revolta i la història abreviada del tèxtil. Són dos amants capbussant-se als rius de l’infern. És la crònica local del diluvi universal i un tràveling per la nit artificial: una elegia lisèrgica en octosíl·labs.

Espectacles i activitats escèniques “de velocitat reduïda”

Els espectacles que us proposa la Sala Beckett dins el cicle Adéu al cotxe! Com alliberar Barcelona del vehicle privat? no aborden directament el tema de la mobilitat urbana o la necessitat de repensar-ne les condicions, però, cadascun a la seva manera, són exemple d’una determinada manera de concebre la comunicació escènica, amb especial respecte per la dimensió humana, artesanal, pausada, interactiva i creativa de la relació entre actors i espectadors.

El festival Alcools

El festival Alcools vol portar la poesia contemporània a escena, aixecar espectacles poètics d’alt nivell i posar de manifest el bon moment de la poesia catalana actual, a banda d’estrènyer els lligams entre el món de la poesia, la música i el teatre. Va néixer el 2015 a La Seca-Espai Brossa amb l’objectiu de treure un moment la poesia dels bars i instal·lar-la als teatres, a fi d’arribar a més gent, convertir-la en un fet quotidià. I ara el festival fa front a la quarta edició amb el trasllat consolidat a la Sala Beckett, la casa dels dramaturgs del país, la casa de la paraula. Alcools és el recer dels grans poetes d’avui i dels músics, dels rapsodes i dels oïdors, del públic que estima la paraula ben dita i de la gent a qui agrada xerrar i escoltar.

Text i interpretació: Martí Sales
Direcció, espai i llum: Jordi Oriol

Ajudant de direcció i maquinista: Alba Pujol

Agraïments: a l’enredaire Andreu Gomila, a l’Ana Rovira pel regal de la làmpada, a la bona gent de la Beckett, a Vil·la Urània i La Caldera per la gentil cessió d’espais, a l’Arnaldo Alfonso per fer de xarxa quan m’enfilava per les parets i a IndiTex… per vendre calçotets a 4×3.

Festival Alcools

Direcció: Andreu Gomila
Organitza: Sala Beckett/Obrador Internacional de Dramatúrgia
Amb el suport de: Ajuntament de Barcelona, Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Institució de les Lletres Catalanes, Fundació Carulla i Universitat Oberta de Catalunya
Amb la col·laboració de: Institut d’Estudis Baleàrics (Illenc)

Consulta tota la programació del Festival Alcools

Et pot interessar
Nura
Ponç Pons i Guiem Soldevila
24/04/2018
Vladivostok
Maria Cabrera i Irene Fontdevila
06/03/2018
Barba Corsini
Eduard Escoffet i Pope
13/03/2018
Alguns paisatges
Miquel de Palol i Silvie Rothkovic
20/03/2018