Recital

Memorial de Setmana Santa. Toni Gomila diu Blai Bonet

Recital de Toni Gomila
Data
12/02/2019
Horari

A les 20h

Espai
Sala de baix
Preu
10€ | Personatges de la Beckett 8€

La Setmana Santa de 1980, Blai Bonet va ser l’encarregat de llegir el pregó a la parròquia del seu poble, Santanyí, ocasió que va aprofitar per oferir la seva particular visió dels fets a través d’una llengua lúcida, viperina, rica i eixelebrada. L’actor i dramaturg Toni Gomila ofereix una relectura d’aquell pregó, recuperat l’any 2017 a iniciativa de la Casa Blai Bonet – Fundació Mallorca Literària. Aquest Memorial de Setmana Santa planteja interrogants a l’habitual narració dels fets i dona sentit a la Setmana Santa tot revisant-ne el relat històric, els plantejaments teològics i els dilemes humans que Bonet exposa. La lectura d’aquest Memorial de Setmana Santa es complementa amb visions plàstiques obra de l’artista Miquel Brunet, contemporani del poeta.

Blai Bonet

Blai Bonet és un dels grans autors catalans del segle XX, amb novel·les tan determinants com El mar o Míster Evasió i llibres de poemes tan enlluernadors com L’Evangeli segons un de tants, Teatre del Gran Verd o Nova York. Desaparegut el desembre de 1997, en els últims anys la seva obra ha tornat a la primera línia gràcies a la publicació de la poesia completa a càrrec d’Edicions de 1984 i els seus imperdibles dietaris, a càrrec d’El Gall editor. I una munió d’autors i lectors joves que se l’han fet seu.

Toni Gomila

Toni Gomila és un escriptor teatral i actor mallorquí. Com a autor ha estrenat Acorar, Peccatum i Rostoll cremat. Actor habitual de la companyia d’Oriol Broggi, també ha treballat amb Tomàs Aragay, Josep R. Cerdà, Pep Tosar, Rafel Duran i Rafael Spregelburd.

Festival Alcools

El festival Alcools vol portar la poesia contemporània a escena, aixecar espectacles poètics d’alt nivell i posar de manifest el bon moment de la poesia catalana actual, a banda d’estrènyer els lligams entre el món de la poesia, la música i el teatre. Va néixer el 2015 a La Seca-Espai Brossa amb l’objectiu de treure un moment la poesia dels bars i instal·lar-la als teatres, a fi d’arribar a més gent, convertir-la en un fet quotidià. I ara el festival fa front a la cinquena edició amb el trasllat consolidat a la Sala Beckett i amb el propòsit de créixer: enguany el festival és un cop al mes i s’allargarà tota la temporada.

Alcools és el recer dels grans poetes d’avui i dels músics, dels rapsodes i dels oïdors, del públic que estima la paraula ben dita i de la gent a qui agrada xerrar i escoltar.

Amb Toni Gomila

Festival Alcools

Direcció: Andreu Gomila
Organitza: Sala Beckett/Obrador Internacional de Dramatúrgia
Amb el suport de: Ajuntament de BarcelonaDepartament de Cultura de la Generalitat de CatalunyaInstitució de les Lletres Catalanes i Universitat Oberta de Catalunya

Una producció de Produccions de Ferro en col·laboració amb la Fundació Mallorca Literària

Amb la col·laboració de: Institut d’Estudis Baleàrics