Recital

Els límits del Quim Porta

Recital de Josep Pedrals
Data
09/10/2018
Horari

A les 20h

Espai
Sala de dalt
Preu
10€ | Personatges de la Beckett 8€

Després d’El furgatori i El romanço d’Anna Tirant, i uns dotze anys de picar pedra, Josep Pedrals tanca els diaris de Bolló amb aquest llibre que es publica aquesta tardor. Una trilogia que, abans de cloure’s, ja ha fet història dins la literatura catalana contemporània per haver unit tradició i avantguarda, folklore i contemporaneïtat. Poesia, contes, disbauxa, en un totxo de més de 600 pàgines. Pedrals el presentarà al festival ALCOOLS acompanyat de Roger Conesa.

Josep Pedrals

Josep Pedrals (Barcelona, 1979) és poeta i recitador. Durant uns anys va fer de llibreter i, des de 1997, es dedica a dur la poesia als escenaris, treballant sobretot la sonoritat i la fisicitat del vers. Va publicar, durant més d’un any, un sonet cada dia al diari Ara, encunya un neologisme cada setmana per a la revista Time Out Barcelona i desgrana teories literàries al Quadern d’El País. Ha coordinat, durant 13 anys (2002-2015), amb Ferran Garcia, l’associació HORINAL. Ha estrenat diverses obres de teatre, com Safari Pitarra (TNC, 2014), i ha fet incursions musicals amb Explosion Bikini, Guillamino i Els Nens Eutròfics. El juny de 2013, fou guardonat amb el premi Lletra d’Or al millor llibre publicat en català l’any anterior per El romanço d’Anna Tirant i el desembre de 2014 va rebre el premi Time Out al millor creador de l’any a Barcelona.

Festival Alcools

El festival Alcools vol portar la poesia contemporània a escena, aixecar espectacles poètics d’alt nivell i posar de manifest el bon moment de la poesia catalana actual, a banda d’estrènyer els lligams entre el món de la poesia, la música i el teatre. Va néixer el 2015 a La Seca-Espai Brossa amb l’objectiu de treure un moment la poesia dels bars i instal·lar-la als teatres, a fi d’arribar a més gent, convertir-la en un fet quotidià. I ara el festival fa front a la cinquena edició amb el trasllat consolidat a la Sala Beckett i amb el propòsit de créixer: enguany el festival és un cop al mes i s’allargarà tota la temporada.

Alcools és el recer dels grans poetes d’avui i dels músics, dels rapsodes i dels oïdors, del públic que estima la paraula ben dita i de la gent a qui agrada xerrar i escoltar.

Poeta: Josep Pedrals
Músic: Roger Conesa

Dibuix: Oriol Malet

Festival Alcools

Direcció: Andreu Gomila
Organitza: Sala Beckett/Obrador Internacional de Dramatúrgia
Amb el suport de: Ajuntament de Barcelona, Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Institució de les Lletres Catalanes i Universitat Oberta de Catalunya
Amb la col·laboració de: Institut d’Estudis Baleàrics

Et pot interessar
Aquest amor que no és u
Recital de Blanca Llum Vidal
13/11/2018
Els usos polítics de la por
A càrrec de Marina Garcés
02/10/2018
Mostra
Unheimlich
de Cia Pelipolaca & Les Desvestides
18/10/2018
Espectacle
ZEN x ZEN
de Joana Brabo
Del 19/10/2018 al 20/10/2018