Recital

‘Poemes i mirlitonades’ de Samuel Beckett

amb Aina Clotet i Jordi Oriol
Direcció
Data
10/12/2019
Horari

A les 20h

Espai
Sala de baix
Preu
10€ | Personatges de la Beckett 8€

Durant tota la seva vida, Samuel Beckett també va conrear la poesia, en anglès i en francès. Per ell, la forma ho era tot i no buscava, deia, res més que el gaudi del lector a través de la sonoritat de les paraules. Prova d’això són els Poemes i mirlitonades, un recull de textos escrits en francès abans de 1940 (els poemes) i d’altres forjats a finals dels anys 70 (les mirlitonades).

Per portar-los a escena, l’actriu Aina Clotet i el dramaturg, director i actor Jordi Oriol uneixen forces per primera vegada per sadollar-nos de l’essència beckettiana expressada a través de la forma mínima, poemes on sura tot el seu univers, com el seu últim text, el poema Com dir (1989), i fins i tot la seva manera de ser: les mirlitonades són una manera despectiva i alhora juganera de referir-se als poemes, ja que fan referència a una mena de versets escrits sense solta ni volta, únicament per rimar paraules.

Beckett, com sempre, ens vol ensarronar. “què faria jo sense aquest món sense cara sense preguntes / on ésser no dura més que un instant on cada instant / vessa en el buit en l’oblit d’haver estat”, diuen els tres primers versos d’un dels poemes traduïts al català per Maria del Mar Díaz i Amat.

El festival Alcools

El festival Alcools vol portar la poesia contemporània a escena, aixecar espectacles poètics d’alt nivell i posar de manifest el bon moment de la poesia catalana actual, a banda d’estrènyer els lligams entre el món de la poesia, la música i el teatre. Va néixer el 2015 a La Seca-Espai Brossa amb l’objectiu de treure un moment la poesia dels bars i instal·lar-la als teatres, a fi d’arribar a més gent, convertir-la en un fet quotidià. El festival fa front a la seva sisena edició, programant, de nou a la Beckett, un recital al mes al llarg de tota la temporada.

Alcools és el recer dels grans poetes d’avui i dels músics, dels rapsodes i dels oïdors, del públic que estima la paraula ben dita i de la gent a qui agrada xerrar i escoltar.

Amb Aina Clotet i Jordi Oriol

Festival Alcools

Direcció: Andreu Gomila
Organitza: Sala Beckett/Obrador Internacional de Dramatúrgia

Et pot interessar
Beckett’s ladies: Passos, Bressol, No jo, Anar i tornar
de Samuel Beckett
Del 12/12/2019 al 04/01/2020
‘Textos per no res’ amb Denise Duncan, Josep Maria Miró i Victoria Szpunberg
A partir de l’obra i la figura de Samuel Beckett
11/12/2019
Lectura dramatitzada Cicle Samuel Beckett
‘Textos per no res’ amb Iván Morales, Marc Rosich i Mercè Sarrias
A partir de l’obra i la figura de Samuel Beckett
18/12/2019
Catàstrofes
Mostra del laboratori de creació a partir d’algunes obres de Samuel Beckett
Del 10/01/2020 al 12/01/2020