Recital

Retorn a m-Talá

de Chus Pato
Data
31/01/2023
Horari

A les 20h

Espai
Sala de dalt
Preu
10€ | Personatges de la Beckett 8€

m-Talá és una topografia, un nom propi per a alguna cosa que se situa a la vora del llenguatge i un fet extraordinari que va ocórrer fa vint-i-tres anys.
Retorn a m-Talá és un recital a la vora del recital on la veu de Chus Pato i les veus que poblen el llibre i el construeixen, es troben entre sons electrònics i sorolls improvisats en directe per Miriam Reyes.

Chus Pato (Ourense, 1955) és una de les veus més representatives de la poesia gallega contemporània, de qui l’editorial barcelonina Ultramarinos està publicant en castellà tota la seva obra completa. És autora d’onze poemaris, publicats entre el 1991 i el 2019, pels quals ha rebut diversos premis, com el Premi Nacional de la Crítica Espanyola, en la seva modalitat de poesia gallega. A més de la seva important projecció en l’àmbit anglosaxó (Estats Units, Canadà o Irlanda), els seus llibres han estat editats a països com l’Argentina, Portugal, Holanda i Bulgària; igualment els seus poemes han estat publicats en català, basc, polonès, romanès, rus, àrab clàssic i eslovè. Ha participat a festivals de poesia a Amèrica i Europa. El 2015, la seva veu va ser incorporada als enregistraments de la Woodberry Poetry Room de Harvard, on es recullen les paraules de figures de les lletres universals. El 23 de setembre de 2017 va ingressar en la Reial Acadèmia Gallega. En el 2022 va llegir a Ptuj (Eslovènia) la seva “Carta oberta a Europa”. Viu prop del bosc de Catasós, on es conserven els castanyers més alts d’Europa.

Miriam Reyes (Ourense, 1975) Poeta i vídeocreadora. Ha publicat sis llibres de poesia. La seva obra ha estat recollida en antologies nacionals i internacionals i ha estat traduïda a més de mitja dotzena de llengües. Des de l’any 2001 experimenta amb l’escriptura audiovisual i el recital multimèdia.

Festival Alcools, poesia en escena

La poesia ho és tot i no és res. És una flor en un jardí tancat, una escopinada a la carretera, un record dolç d’infantesa, un cop de puny damunt la taula, un crit i un silenci. I el festival ALCOOLS, des que va néixer el 2015, gràcies a l’impuls de l’enyorat Hermann Bonnín i sota la inspiració d’Apollinaire, busca posar en escena la poesia contemporània amb l’ajuda dels amics dels poetes, músics, intèrprets, artistes, filòsofs, i tothom que pensi que, avui dia, la paraula té valor.

Passaran les crisis, les guerres, els sotracs, els aldarulls, però sempre hi haurà un poeta que, enmig del caos, alçarà la veu per exclamar, com Sylvia Plath, que està posseït per un crit. ALCOOLS vol ser el recer dels mots, dels que els diuen i dels que els escolten, una cerimònia única en temps, com sempre, incerts.

Text i veu: Chus Pato
Imatge, disseny sonor i escènic i veu: Miriam Reyes
Traduccions: Gonzalo Hermo

Festival Alcools
Direcció: Andreu Gomila
Organitza: Sala Beckett/Obrador Internacional de Dramatúrgia

 

Et pot interessar
Espectacle
Animal negre tristesa
d'Anja Hilling
Del 25/01/2023 al 19/02/2023
Espectacle
Asesinato de un fotógrafo
de Pablo Rosal
Del 18/01/2023 al 19/02/2023
Una niña es una cosa a medio formar
d’Eimear McBride
Adaptació: Annie Ryan
Del 01/03/2023 al 12/03/2023