Recital

Si una tarda un surt cansat de fer feina i plou

de Maria Sevilla
Data
05/04/2022
Horari

A les 20h

Espai
Sala de dalt
Preu
10€ | Personatges de la Beckett 8€

Si una tarda un surt cansat de fer feina i plou és un vers de Miquel Bauçà (Una bella història, 1962) i és, també, el títol d’aquesta peça de poesia sonora que pretén elaborar una crítica a la societat del treball en quatre moviments. Inspirats per pensadors com Mark Fisher i Remedios Zafra, o pel Manifest contra el treball (Grup Krisi, 1999), l’espectacle es nodreix de textos poètics propis però, també, de poemes del mateix Bauçà, Blai Bonet, Maria Callís o joan josep camacho grau, entre d’altres. La música, per la seva banda, és l’expressió electrònica de l’engranatge, l’evidència sonora que, tal com deia Fisher: «al cim de la torre del treball no hi ha alliberació del treball, només hi ha més treball».

Festival Alcools, poesia en escena

El festival Alcools vol portar la poesia contemporània a escena, aixecar espectacles poètics d’alt nivell i posar de manifest el bon moment de la poesia catalana actual, a banda d’estrènyer els lligams entre el món de la poesia, la música i el teatre. Va néixer el 2015 a La Seca-Espai Brossa amb l’objectiu de treure un moment la poesia dels bars i instal·lar-la als teatres, a fi d’arribar a més gent, convertir-la en un fet quotidià. El festival fa front a la seva novena edició, programant, de nou a la Beckett, un recital al mes al llarg de tota la temporada.

Alcools és el recer dels grans poetes d’avui i dels músics, dels rapsodes i dels oïdors, del públic que estima la paraula ben dita i de la gent a qui agrada xerrar i escoltar.

Amb Maria Sevilla i Joan Martínez

Festival Alcools

Direcció: Andreu Gomila

Organitza: Sala Beckett/Obrador Internacional de Dramatúrgia