caesen
Espectacle

Síndrhomo

de María Cárdenas
Direcció
Companyia
La teta calva
Dates
De l'01/03/2018 al 02/03/2018
Horari

A les 20h

Durada
1h 10min
Espai
Sala de dalt
Preu
12€ | Personatges de la Beckett 8€

Espectacle en castellà

Descomptes i promocions

Síndrhomo és una tragicomèdia diogènica que reflecteix l’instint de supervivència d’una ciutat amenaçada per la gran plaga.

Dos germans. Un pateix la síndrome de Diògenes com a forma de lluitar contra els quatre genets de l’Apocalipsi que aguaiten les avingudes, rotondes hipnòtiques i semàfors encegadors. Un exèrcit format per peixateres, autobuseros i mercenaris del dia a dia. Una altra es troba sense feina, abandonada, submergida en les seves addiccions, les seves pors i els seus deliris de esquiadora de jet set i lluita per una nova oportunitat. Vendre-ho tot i sortir. Vendre i sobreviure. Caure en la ceguesa nadalenca o ser un messies de barri. I entre ells, ella / ell. Un comodí per als esgarriats. En total, un trio malaltís ficat en una jungla de llums i ombres, en un joc absurd de veritats i bogeries comprensibles.

El text va guanyar el premi Max a Millor autoria revelació 2017.

La teta calva

La companyia es funda el 2013 després de més de quinze anys de trajectòria professional dels seus dos membres, Xavo Giménez i María Cárdenas. El primer desenvolupa treballs d’actor, escenògraf i director per reconegudes companyies valencianes com La Pavana, Albena, La Dependent, Teatre Micalet i Culturarts entre d’altres. Com a autor ha portat a escena set textos, quatre amb la companyia Purna Teatre (Trifàsic, Yes We Camps, Star Farts i Spaña) i la resta amb La teta calva (Àrtic, Penev -que es va poder veure a la Sala Beckett el 2015- i Llopis). María Cárdenas és dramaturga, fotògrafa i publicista. Rep el Premi Ciutat de Alcoi pel seu text Adéu Encara el 2013 i és seleccionat per Iberoescena per portar-lo als escenaris argentins en 2014. És autora de Síndrhomo, que també es podrà veure en el marc del cicle D.O. València. Ha fet fotografies teatrals per a més de quinze companyies professionals com Fosca Teatre, L’Horta Teatre, Pavana, Purna Teatre, Teatre Micalet.

D.O. València

Sota l’encapçalament de D.O. València, i seguint el format de D.O. Illes Balears que vam promoure la temporada passada, volem afavorir l’exhibició d’espectacles creats per artistes valencians i ser-ne altaveu. Durant tres setmanes acollirem diverses propostes representatives del panorama escènic valencià que aniran acompanyades de dues xerrades que ens ajudaran entre millor la situació cultural dels artistes de la terreta. Amb cicles com aquest volem donar a conèixer la creació contemporània d’altres territoris a Catalunya.

Autoria: María Cárdenas
Direcció: Xavo Giménez

Repartiment: Merce Tienda, Manuel Valls/Xavo Giménez i Leo de Bari

Espai escènic i lumínic: Santa Fiera i Xavo Giménez
Fotografia: María Cárdenas
Disseny gràfic: Xavo Giménez
Ajudant de direcció: María Cárdenas
Distribució: A+, Soluciones Culturales

Una producció de La teta calva

Et pot interessar
Espectacle D.O. València
Llopis
de Xavo Giménez
28/02/2018
Espectacle D.O. València
Carinyo
de Juli Disla
Del 10/03/2018 al 11/03/2018
Espectacle D.O. València
Ultramarins
de Paco Zarzoso
Del 15/03/2018 al 18/03/2018
Taula rodona D.O. València
La dramatúrgia valenciana actual: textos i contextos
Una conversa postfunció entre Paco Zarzoso i Ramon X. Rosselló
16/03/2018
Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar