Recital

Un grapat de pedres d’aigua

de Manel Ollé i Amargor
Data
25/04/2023
Horari

A les 19h

Espai
El Menjador de la Beckett
Preu
Activitat gratuïta

Un grapat de pedres d’aigua és un aplec de haibun, gènere poètic oriental compost d’una prosa poètica seguida d’un haiku. Manel Ollé porta el haibun al seu territori, i allí on hi havia lírica destil·lada ara hi trobem una escriptura amb forta càrrega experiencial, urbana i de la quotidianitat, cercant una bellesa que no sigui un decorat, que ens faci prendre consciència del pas del temps, de la fragilitat, d’un present complex i violent, de la voluntat d’aturar l’acció per crear l’instant fugaç on ha de néixer el poema. Manel Ollé recitarà sobre una base de música ambient-post metal-industrial d’Amargor.

Festival Alcools, poesia en escena

La poesia ho és tot i no és res. És una flor en un jardí tancat, una escopinada a la carretera, un record dolç d’infantesa, un cop de puny damunt la taula, un crit i un silenci. I el festival ALCOOLS, des que va néixer el 2015, gràcies a l’impuls de l’enyorat Hermann Bonnín i sota la inspiració d’Apollinaire, busca posar en escena la poesia contemporània amb l’ajuda dels amics dels poetes, músics, intèrprets, artistes, filòsofs, i tothom que pensi que, avui dia, la paraula té valor.

Passaran les crisis, les guerres, els sotracs, els aldarulls, però sempre hi haurà un poeta que, enmig del caos, alçarà la veu per exclamar, com Sylvia Plath, que està posseït per un crit. ALCOOLS vol ser el recer dels mots, dels que els diuen i dels que els escolten, una cerimònia única en temps, com sempre, incerts.

Amb Manel Ollé i Amargor

Festival Alcools

Direcció: Andreu Gomila

Organitza: Sala Beckett/Obrador Internacional de Dramatúrgia