Recital

Un nou incendi

de Barba Corsini
Data
18/01/2022
Horari

A les 20h

Espai
Sala de dalt
Preu
10€ | Personatges de la Beckett 8€

Barba Corsini és un grup de música electrònica amb influències del dub, la poesia sonora, el collage i el noise, format per Eduard Escoffet i Pope. Creat el 2017, des de llavors es troben immersos en la recerca d’un llenguatge propi a mig camí entre el pop i l’experimentació. Després d’editar un cassette el 2018 i l’EP Clot el 2020, ara presenten el seu primer vinil, Un nou incendi (Bankrobber, 2021). En els deu temes que componen el disc apareixen trompetes reverberants i greus contundents acompanyats de textos que parlen sobre dies que no van existir o els nous models econòmics, així com infinites capes de veu i ritmes imparables. Tot i que formen un conjunt homogeni, cada pista apunta a mons musicals diferents: de l’spoken word a Laurie Anderson, de Lee Scratch Perry a la música industrial, de GAS al text-sound, de Planningtorock a Dan Deacon, passant per Darkstar, Ghédalia Tazartès o Macromassa, amb un homenatge explícit a Victor Nubla al tema que clou el disc.

Aprofitant el pas per Alcools d’Escoffet, tindrem l’oportunitat de veure el poema Cos endins, guanyador del premi Goethe en l’última edició del festival ZEBRA Poetry Film Festival de Berlín. Es tracta d’una peça de realitat virtual i amb perspectives de 360 graus que, durant nou minuts, permet els espectadors experimentar un viatge per les diferents escales de l’espai, des de l’interior del propi cos fins a les atraccions turístiques del centre de la ciutat.

Festival Alcools, poesia en escena

El festival Alcools vol portar la poesia contemporània a escena, aixecar espectacles poètics d’alt nivell i posar de manifest el bon moment de la poesia catalana actual, a banda d’estrènyer els lligams entre el món de la poesia, la música i el teatre. Va néixer el 2015 a La Seca-Espai Brossa amb l’objectiu de treure un moment la poesia dels bars i instal·lar-la als teatres, a fi d’arribar a més gent, convertir-la en un fet quotidià. El festival fa front a la seva novena edició, programant, de nou a la Beckett, un recital al mes al llarg de tota la temporada.

Alcools és el recer dels grans poetes d’avui i dels músics, dels rapsodes i dels oïdors, del públic que estima la paraula ben dita i de la gent a qui agrada xerrar i escoltar.

Amb Barba Corsini

Festival Alcools

Direcció: Andreu Gomila

Organitza: Sala Beckett/Obrador Internacional de Dramatúrgia