caes
Recital

Varosha

de Mireia Calafell i Björt Rùnars
Data
19/01/2021
Horari

A les 19h

Durada
50 min
Espai
Sala d'assaig
Preu
10€ | Personatges de la Beckett 8€

Sinopsi

Amb Nosaltres, qui, Mireia Calafell ha fet una passa de gegant per consolidar-se com una de les veus més potents de la poesia catalana contemporània. Amb Poètiques del cos (2006) va irrompre de manera esclatant i ara engega un nou cicle on deixa el tu per caminar cap al nosaltres. A Nosaltres, qui, Calafell fa un canvi de to i, aprofundint i insistint en la seva veu lírica, fa una aposta valenta allunyant-se del registre que li ha donat prestigi com a impulsora d’unes poètiques del cos, distanciant-se del gènere com a eix central del discurs i obrint la seva poètica a una nova relació més universal amb la quotidianitat interpretada a partir dels mites clàssics o la reflexió ontològica expressada a través del símbol i l’al·legoria.

En escena, l’acompanyarà la violoncel·lista i compositora islandesa Björt Rùnars, amb el seu violoncel, és clar, però també un teclat i pedals per fer loops electrònics. Juntes, proposen un recorregut que duu per títol Varosha, un dels destins turístics més concorreguts de la mediterrània a finals dels 60 que, amb la invasió turca del 74, va quedar deshabitat. Des de llavors, és una ciutat fantasma. Representa avui la lògica pròpia d’una manera d’entendre el món com a lloc que pot ser devorat –amb el turisme, amb una guerra– i, al mateix temps, el misteri i la bellesa contradictòria d’un espai que, pel fet de poder ser habitat altra vegada, permet pensar una nova manera de fer, de ser, de dir-nos. De preguntar-nos qui som nosaltres, qui.

Aquí podeu escoltar-ne un tast:
Spotify
Youtube

Festival Alcools, poesia en escena

El festival Alcools vol portar la poesia contemporània a escena, aixecar espectacles poètics d’alt nivell i posar de manifest el bon moment de la poesia catalana actual, a banda d’estrènyer els lligams entre el món de la poesia, la música i el teatre. Va néixer el 2015 a La Seca-Espai Brossa amb l’objectiu de treure un moment la poesia dels bars i instal·lar-la als teatres, a fi d’arribar a més gent, convertir-la en un fet quotidià. El festival fa front a la seva vuitena edició, programant, de nou a la Beckett, un recital al mes de gener a maig de 2021.

Alcools és el recer dels grans poetes d’avui i dels músics, dels rapsodes i dels oïdors, del públic que estima la paraula ben dita i de la gent a qui agrada xerrar i escoltar.

Amb Mireia Calafell i Björt Rùnars (violoncel)

Festival Alcools

Direcció: Andreu Gomila

Organitza: Sala Beckett/Obrador Internacional de Dramatúrgia

Et pot interessar
Xilema
de Perejaume, Sílvia Bel, Neus Borrell i Miquel Joan Escuer
23/02/2021
El jardí
de Lluïsa Cunillé
Del 13/01/2021 al 31/01/2021
Els subornats
de Lluïsa Cunillé
Del 19/01/2021 al 14/02/2021
Piedra y encrucijada
de Paco Zarzoso
Del 21/01/2021 al 31/01/2021
Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar