Recital

Vladivostok

Maria Cabrera i Irene Fontdevila
Data
06/03/2018
Horari

A les 20h

Durada
50 min
Espai
Sala de dalt
Preu
10€ | Personatges de la Beckett 8€

Un espectacle poeticomusical són poemes dits pels dits de la Maria Cabrera i musicats de cap a peus passant pel cor de la Irene Fontdevila. La flamant guanyadora del premi Carles Riba 2017 per La ciutat cansada (Proa) i una de les poetes més en forma de la seva generació farà un recorregut per la seva obra recent amb una pianista de nivell. No és cap casualitat que Manel, Sílvia Pérez Cruz, Clara Peya i Bikimel hagin musicat poemes de Cabrera.

Vladivostok és la ciutat on mor el transsiberià, després de creuar l’espinada freda de Rússia. I és, també, el nom d’aquest projecte poeticomusical: composicions per a piano inspirades en els versos de La matinada clara (Accent editorial, 2009) i La ciutat cansada (Proa, 2017) i creades per acompanyar-ne el recitat. Un espectacle sobri però emocionat, sentit però serè: que la poesia realci la música, que la música bressoli la poesia.

El festival Alcools

El festival Alcools vol portar la poesia contemporània a escena, aixecar espectacles poètics d’alt nivell i posar de manifest el bon moment de la poesia catalana actual, a banda d’estrènyer els lligams entre el món de la poesia, la música i el teatre. Va néixer el 2015 a La Seca-Espai Brossa amb l’objectiu de treure un moment la poesia dels bars i instal·lar-la als teatres, a fi d’arribar a més gent, convertir-la en un fet quotidià. I ara el festival fa front a la quarta edició amb el trasllat consolidat a la Sala Beckett, la casa dels dramaturgs del país, la casa de la paraula. Alcools és el recer dels grans poetes d’avui i dels músics, dels rapsodes i dels oïdors, del públic que estima la paraula ben dita i de la gent a qui agrada xerrar i escoltar.

Poeta: Maria Cabrera
Piano, bases electròniques, veu: Irene Fondevila

Projeccions: Maitane Beaumont

Agraïments: Maitane Beaumont, Raquel Tomàs i Eduard Tenas

Festival Alcools

Direcció: Andreu Gomila
Organitza: Sala Beckett/Obrador Internacional de Dramatúrgia
Amb el suport de: Ajuntament de Barcelona, Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Institució de les Lletres Catalanes, Fundació Carulla i Universitat Oberta de Catalunya
Amb la col·laboració de: Institut d’Estudis Baleàrics (Illenc)

Consulta tota la programació del Festival Alcools

Et pot interessar
Barba Corsini
Eduard Escoffet i Pope
13/03/2018
Alguns paisatges
Miquel de Palol i Silvie Rothkovic
20/03/2018
Barcinada 2018
David Castillo i Blanca Llum Vidal
03/04/2018
Fletxes
Dolors Miquel i Jordi Busquets
10/04/2018