Recital

Xilema

de Perejaume, Sílvia Bel, Neus Borrell i Miquel Joan Escuer
Data
23/02/2021
Horari

A les 20h

Espai
Sala de baix
Preu
10€ | Personatges de la Beckett 8€

Sinopsi

S’anomena xilema a un conjunt de vasos lignosos, parènquima i elements esquelètics que, juntament amb el floema, constitueixen el sistema conductor de les plantes vasculars. També s’anomena així la part de l’arbre formada per l’albeca i el duramen.

El poeta i artista plàstic Perejaume, l’actriu Sílvia Bel, la cantant Neus Borrell i el guitarrista Miquel Joan Escuer, conceben aquest recital en el qual la paraula es farà cos, amb els quatre intèrprets asseguts al voltant d’una taula, com invocant els esperits, les muses, que ens vigilen. Hi sentirem fragments de l’obra de Perejaume, de Pagèsiques a Treure una marededéu a ballar, i els versos de Verdaguer i Sant Joan de la Creu, entre d’altres…

Com a poeta i assagista, a banda de les obres citades, Perejaume és autor d’ObredaCims pensamenters de les reals i verdagueres elevacions i Paraules locals. Amb Brossa, va escriure Cartaci i El bosc a casa. Ha guanyat premis com el Premi Ciutat de Barcelona (2012), el Premi Nacional d’Arts Visuals de la Generalitat de Catalunya (2005) i el Premi Nacional d’Arts Plàstiques del Ministeri de Cultura (2006).

Sílvia Bel és actriu de teatre, cinema i televisió, Premi Memorial Margarida Xirgu l’any 2012 i Premi Serra d’Or 2006. Ha col·laborat amb músics com Lluís Llach i Jordi Savall en diferents concerts poètic-musicals. Actualment, compagina la seva faceta d’actriu amb col·laboracions literàries a diferents mitjans i espais culturals.

Neus Borrell i Miquel Joan Escuer són un duet de veu i guitarra que busca en la poesia una font de composició i interpretació musical. Junts, han publicat l’EP Tot dorm.

Festival Alcools, poesia en escena

El festival Alcools vol portar la poesia contemporània a escena, aixecar espectacles poètics d’alt nivell i posar de manifest el bon moment de la poesia catalana actual, a banda d’estrènyer els lligams entre el món de la poesia, la música i el teatre. Va néixer el 2015 a La Seca-Espai Brossa amb l’objectiu de treure un moment la poesia dels bars i instal·lar-la als teatres, a fi d’arribar a més gent, convertir-la en un fet quotidià. El festival fa front a la seva vuitena edició, programant, de nou a la Beckett, un recital al mes de gener a maig de 2021.

Alcools és el recer dels grans poetes d’avui i dels músics, dels rapsodes i dels oïdors, del públic que estima la paraula ben dita i de la gent a qui agrada xerrar i escoltar.

Amb Sílvia Bel, Neus Borrell, Miquel Joan Escuer (guitarra) i Perejaume

Festival Alcools

Direcció: Andreu Gomila

Organitza: Sala Beckett/Obrador Internacional de Dramatúrgia

Et pot interessar
Carne de cañón
d’Enric Montefusco
16/03/2021
Trobada
IT-MOVIES
Improvisació de teatre-cinema i escriptura en viu
09/03/2021
Lectura dramatitzada
El vespre català (Paisatge amb teulada i digressions)
de Sadurní Vergés
10/03/2021
Espectacle
Una habitación propia
de Virginia Woolf
Del 03/03/2021 al 21/03/2021