Zip, de les Impuxibles + Atzur
Diumenge 27 de novembre
17:00h
Entrades exhaurides
Zip parla de la relació entre dues germanes (Clara Peya, piano i Ariadna Peya, dansa). És un viatge que explica com es despullen de tota la memòria que tenen l’una de l’altra, fins a arribar al més essencial que les connecta. La peça és un camí per trobar un únic record, el primer i l’últim, el més ple i el més simple, l’únic que no han construït però que coneixen del cert, el més profund i el més honest, el que és etern.
A aquestes dues intèrprets que combinen música i dansa, se’ls hi uneixen per primer cop dalt d’un escenari els visuals d’ATZUR (Carme Gomila i Odile Carabantes). A través de la utilització de diverses tècniques de producció i manipulació d’imatges en directe, ATZUR crea ambients i narratives que dialoguen amb la música i l’imaginari de Zip, obrint-lo i dotant-lo d’un nou sentit. El set de visuals, també en escena com un instrument més, consisteix en un dispositiu compost d’una taula de llums i una càmera que captura les manipulacions produïdes a escena, mesclades, en directe, amb imatges digitals i d’arxiu.
Les Impuxibles és la fusió artística d’una pianista i una coreògrafa. Una fusió que conté la potència de la qualitat artística de cada una per separat i l’harmonia del vincle que les uneix. Clara i Ariadna Peya són germanes, creadores i intèrprets. Tenen la mateixa manera d’entendre l’art, com a canal d’expressió, com una manera d’explicar històries que moguin alguna cosa, com una necessitat de comunicar des de l’emoció i la víscera, sense límits. Bevent de fonts diverses (dansa, música, teatre, performance, etc. ) i fonent-les en un llenguatge propi. La companyia també són les persones que han aportat la seva qualitat humana i professional, persones que han anat col·laborant en els projectes i han fet créixer i madurar la companyia.
ATZUR (Odile Carabantes i Carme Gomila) utilitzen diverses tècniques de producció i manipulació d’imatges en directe per a crear ambients i narratives que dialoguen (i també xoquen, qüestionen, s’alien) amb la música, la dansa o el que succeeixi a escena. El set de visuals consisteix en un dispositiu compost d’una taula de llums i una càmera que captura les manipulacions produïdes a escena, mesclades, en directe, amb imatges digitals i d’arxiu. En l’últim any els seus espectacles han passat per la Sala Hiroshima (Barcelona), Cicle ArtLab de la Pedrera (Barcelona), Festival Vallsonora (Ager, Lleida), i la Mostra sonora i visual del Convent de Sant Agustí entre altres.
Dansa contemporània, música de creació pròpia i visuals.