caes

Esteve Soler i Maria Rodríguez guardonats en la XII edició dels Premis Gaudí

dilluns 20 gener 2020

L’Acadèmia de Cinema Català va celebrar ahir la 12a cerimònia dels Premis Gaudí dirigida pel director i dramaturg Jordi Prat i Coll i escrita per Marc Artigau, ambdós professors i amics de la Sala Beckett. La gala va ser presentada per Anna Moliner, actriu que també ha passat per la Beckett aquesta temporada amb Rita de Marta Buchaca.

Entre els premiats es troba Esteve Soler i Miralles, guardonat amb el Premi del públic per la pel·lícula 7 raons per fugir, de la qual n’és guionista i codirector juntament amb Gerard Quinto i David Torras. En el film, Soler adapta al llenguatge cinematogràfic els seus propis textos teatrals, com la Trilogia Indignada: Contra el Progrés, Contra l’Amor i Contra la democràcia, amb els quals s’ha consolidat com un dels dramaturgs catalans més internacionals. També va recollir un premi Maria Rodríguez, actriu d’Una gossa en un descampat de Clàudia Cedó, guardonada amb el Premi a Millor protagonista femenina pel film Els dies que vindran de Carlos Marqués-Marcet. A més a més, Elena Martín i Max Grosse Majench, antics membres del laboratori de creació jove Els Malnascuts, van recollir el premi al Millor curtmetratge per Suc de síndria, acompanyant a Irene Moray, la seva directora.

Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar