Laboratori

Col·lectiu As Punk as possible: Cossos dissidents

Dates
Del 19/09/2019 al 23/06/2020

Equip: Jordi Planella, Asun Pié, Silvia G. Márquez, Míriam Escurriola, Sònia Espinosa, Núria Florensa, Marc Pujol, Laura Roqué i Elena Tarrats.

As Punk as possible: cossos dissidents és una producció de l’entitat VULNUS, ARTS VIVES I RECERCA.

Aquest projecte-laboratori acull una comunitat investigadora universitària i un grup d’artistes creadors que es proposen investigar junts i des de les seves dues òptiques (recerca teòrica i pràctica) un mateix tema.
Un camí per crear en viu i amb la potència dels cossos en directe tot aportant línies de pensaments i idees clau sobre el feminisme, allò queer, la contra-cultura i el poder dels múltiples cossos que habiten dins nostre i poden mutar en pro de les controvèrsies, les tensions, les resistències múltiples i l’activisme. Repensar i crear sobre els temes que ens afecten i afectar a les mirades.

Quina és la nostra essència i el nostre cos quan li posem un passamuntanyes de color a sobre?
A partir d’aquesta macropregunta global, s’aniran desgranant altres interrogants més específics que es traduiran en creació de pensament escrit i en creació col·lectiva escènica. Aquests interrogants es connecten amb l’anonimat, l’activisme, els rostres coberts i els passamuntanyes en l’expressió de diversos col·lectius del nostre present i d’àmbit global i del nostre territori.

Les trobades combinen moments conjunts de tot l’equip per discutir i veure processos d’assaig i espais en què cada subequip (investigadors o performers) segueixin trobant material i desenvolupant-lo. Sempre avançant en complicitat i paral·lelament.
Al final de cada cicle de laboratoris s’obrirà el procés d’investigació i escènic amb taules rodones, trobades de pensament i mostra de materials escènics (work-in-progress).