caes
Laboratori

De regno

Laboratori de creació
Dates
Del 15/11/2019 al 26/03/2020

Idea, dramatúrgia i direcció: Marcel Bagaria

Amb: Elisabet Negre, Joan Galí, Judit Saula, Gerard Franch, Lucia Vecchi, Tilda Espluga i Sebastià Jovani

Tot indagant en el cinisme els fonaments de la filosofia estoica, llegeixo la versió francesa del Sur la royauté, de Dió Crisòstom, que evoca la conversa que té lloc a Corint entre Alexandre el Magne i Diògenes el cínic. La gosadia de Diògenes de Sinop –i la seva intel·ligència– davant d’un Alexandre el Magne no sols arrogant sinó sensible, em susciten una estranya fascinació, i empès per un desig invencible de dur-ho a escena, cerco el manuscrit llatí del De regno (concretament la versió llatina del text de Dió Crisòstom de Thomas Naogeorgius, publicada el 1555). El tradueixo al català i miro d’adaptar-lo per a una peça teatral o cinematogràfica. Mogut per l’entusiasme que tot plegat m’inspira, tradueixo també l’Hymnum in Iovem (Himne a Júpiter) de l’estoic Cleantes d’Assos, per a una obertura còsmica de la peça, i alguns fragments del De garrulitate (Sobre la xerrameca) de Plutarc de Queronea, filòsof del platonisme mitjà, per a la part final; i amb tot aquest material basteixo un projecte de posada en escena.

Amb bona part de la feina feta però amb molts dubtes encara, presento la peça al Croquis BCN, on el feedback del públic m’ajuda a prendre algunes decisions per enllestir la peça, la proposta de la qual, tot seguit, presento a la Beckett (sempre receptiva), d’on en surt la iniciativa de fer un Laboratori de creació. Arran d’aquesta iniciativa reuneixo un equip de persones que admiro i estimo (Elisabet Negre, Joan Galí, Judit Saula, Leo Chaparro, Lucia Vecchi, Tilda Espluga i Sebastià Jovani), i heus-nos aquí units en aquesta temptativa, amb tota la feina feta durant el darrer any com a base de la nostra experimentació, tot assajant una posada en escena que no deixi a ningú apàtic.

Marcel Bagaria

Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar