caesen
Laboratori

Laboratori de filosofia i teatre

Obrador de filosofia
Dates
Del 04/09/2018 al 31/07/2019

L’Obrador de Filosofia és un espai de reflexió i creació obert a la interacció de diverses disciplines escèniques (paraula, acció, so, moviment, audiovisual…) des d’una perspectiva filosòfica, dirigint la mirada al pensament contemporani, a les contradiccions de la quotidianitat, a les dramatúrgies d’avui i a la recerca de nous espais de diàleg interdisciplinari.

L’Obrador de Filosofia el formen: Úrsula San Cristóbal, Bea Vilaseca, Andreu Rifé, Miquel Jordà, Albert Reverendo, Jordi Alsina, Maria José Lesmes, Angel Roldan i Agustín Suárez.

Per a la temporada 2018/19 es proposen dues línies de treball:

Tardor de 2018

La passada temporada l’Obrador de Filosofia va iniciar una recerca sobre les Identitats Col·lectives. Pocs mesos més tard, compartírem el procés de treball a través d’una taula rodona que, sota el títol “Catalunya: relat estètic de la revolta”,  va reflexionar sobre els ingredients estèticoformals que configuren l’anomenada “revolta catalana”.

Aquest novembre, des del mitjà escènic, es mostrarà el punt d’arribada d’aquest procés, endinsant-nos en aquest territori de les comunitats i les seves identitats; de com es veuen, com es reconeixen, què senten i com conviuen.

Gener – juny de 2019: cicle “Teatre i violència”

Jornades de debat amb especialistes obertes al públic (gener i abril) i una mostra escènica (juny) que recolliran algunes reflexions al voltant de la relació Teatre/Violència.

Algunes de les preguntes i qüestions que es plantejaran són: l’ús de la violència física a l’escena té un efecte sensibilitzador o banalitzador? La violència en escena és realment violència? És la violència un mitjà o una finalitat artística en ella mateixa? Quina és la vertadera intenció del Teatre de la Crueltat d’Antonin Artaud? Fins a quin punt la representació de la violència és un recurs artístic “acceptable”? I la pràctica real de la violència dins l’escena? On és el límit de la violència no ficcionada? Quina és la vertadera intenció de violentar l’espectador en nom de l’art i del teatre? Quin rol juga aquest davant la violència escènica? Quin paper juga l’humor en la violència? És l’humor un mitjà per digerir la violència o per fer-la més punyent? Representar la violència és representar el poder?

Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar